Praha 13 spustila Rozklikávací rozpočet

09.06.2017 10:50

Od letošního června je na webových stránkách www.praha13.cz možné spustit aplikaci „Rozklikávací rozpočet“. Tato aplikace se stala symbolem moderního a otevřeného úřadu 21. století a v poslední době ji zavádí do praxe stále více veřejných institucí.

Praha 13 spustila Rozklikávací rozpočet
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 13

Systém, ve kterém je možno zobrazit detaily hospodaření úřadu až na úroveň jednotlivých položek, má velmi jednoduché a intuitivní ovládání, jsou v něm přehledně zpracovány příjmy a výdaje, zkrátka nabízí veřejnosti ucelený přehled o hospodaření a fungování úřadu.

„Otevřenost při nakládání s veřejnými finančními prostředky je pro nás velmi důležitá. V zavedení zmiňované aplikace vidím jednoznačný přínos pro občany, kteří mají zájem o podrobnější údaje o směřování financí z našeho městského rozpočtu,“ říká starosta Prahy 13 David Vodrážka.
Transparentní, přehledná a srozumitelná forma prezentace ekonomických dat umožňuje sledovat hospodaření úřadu na různých úrovních. Rozklikávací formou lze zobrazit současný stav, skutečné čerpání výdajů a plnění příjmů podle jednotlivých odborů.

Občané se do aplikace mohou dostat jednoduše přes webové rozhraní na hlavní stránce: Městská část – Důležité dokumenty a rozpočet – Rozklikávací rozpočet. Aplikaci podporují také mobilní zařízení, jako jsou tablety a chytré telefony. Rozklikávací rozpočet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…