Praha 16: V nové školní aule se diskutovalo o železnici

28.02.2020 20:21

Takřka čtyřhodinová diskuze proběhla ke státem připravované akci - optimalizaci a modernizaci železniční tratě v úseku Praha-Smíchov až Praha-Radotín. Zúčastnili se jí zástupci investora (SŽ), zhotovitelů (EUROVIA CS), projektanta (SUDOP), veřejné dopravy (ROPID) a radotínské radnice, kteří veřejnou debatu v nové školní aule organizovali.

Praha 16: V nové školní aule se diskutovalo o železnici
Foto: mcpraha16.cz
Popisek: Úřad městské části Praha 16

Večera moderovaného radotínským starostou Karlem Hanzlíkem se zúčastnilo přibližně 300 občanů z Radotína a okolí a svými mnohdy podnětnými dotazy rozproudili živou diskuzi na různá témata, týkajících se dopravních omezení, které optimalizace železnice přinese již v nejbližších dnech.

V úvodní části představil zástupce Správy železnic celý projekt, časový harmonogram a postupy stavebních prací a zároveň odpověděl na velmi častý dotaz "Proč bude trvat výměna železničního mostu a další stavební práce tak dlouho?". Starosta uvedl nejdůležitější přínosy stavby – zvýšení bezpečnosti a kapacity vlakové přepravy, zvýšení rychlosti a spolehlivosti spojů, bezpečnější a pohodlnější přístup k vlakům a snížení hlukové zátěže pro Radotín a požádal o trpělivost občanů během výstavby. Rovněž apeloval na zástupce zhotovitelské firmy, aby stavební práce prováděli s maximálním ohledem na okolní zástavbu, která je v bezprostřední blízkosti modernizace železniční tratě a na již tak omezenou dopravu.

První etapa, která bude probíhat od 9. března do 9. prosince 2020 a nejvíce zasáhne do dopravy v Radotíně, bude výměna mostního oblouku a tím pádem uzavření jeho podjezdu. Aby nebyl výrazně omezen vlakový provoz, bude se most stavět ve dvou částech tak, aby vždy fungovala jedna kolej.

Více informací najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…