Praha 2: Bezpečí a zdraví je stále na prvním místě

11.03.2021 9:15

raha 2 začala testovat zaměstnance úřadu městské části v předstihu, nečekala na platnost nařízení. S aktivním testováním úředníků začala už minulý týden. Prvními antigenními testy zatím prošlo více než sto úředníků městské části, pozitivní byl jen jeden. Bezpečí a zdraví občanů městské části jsou stálou prioritou radnice Prahy 2.

Praha 2: Bezpečí a zdraví je stále na prvním místě
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Úřad městské části Praha 2 od minulého týdne iniciativně realizuje každotýdenní testování zaměstnanců antigenními testy a bude v pravidelném testování zaměstnanců na covid-19 pokračovat i nadále. Již od začátku pandemie vedení úřadu zavedlo co možná nejpřísnější hygienická a ochranná opatření.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Většina stávajících agend, které Úřad městské části Praha 2 řeší v přenesené i samostatné působnosti, vyžaduje osobní kontakt úředníka a občana. Pracoviště přímého kontaktu s veřejností proto vedení úřadu nejdříve vybavilo ochrannými plexiskly a zajistilo pravidelný úklid a dezinfekci společných prostor a nejrizikovějších míst jako jsou vypínače, kliky a madla. Postupně přibyla další opatření jako automatické měření teploty, dezinfekční rohože a bezkontaktní dezinfekční stojany. Samotní zaměstnanci úřadu povinně nosí respirátory, kterými jsou vybaveni v potřebném množství. Úřední doba pro nezbytný osobní kontakt je stanovena na PO a ST od 8 do 17.30 hod. a v ÚT a ČT na objednání.

Další důležitou prioritou vedení radnice je zajištění bezpečí a zdraví klientů a zaměstnanců Centra sociálních služeb Prahy 2. I tam probíhá pravidelné testování antigenními testy. Kontrolováni jsou nejen klienti ale i zaměstnanci centra a návštěvníci před vstupem do pobytových zařízení CSSP2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…