Praha 2 nabízí ukrajinským uprchlíkům všestrannou pomoc

15.03.2022 11:07 | Tisková zpráva

Zastupitelé Prahy 2 jednomyslně odsouhlasili poskytnutí finančního daru ve výši 1 milionu korun na podporu Ukrajiny a to prostřednictvím obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni – SOS UKRAJINA.

Praha 2 nabízí ukrajinským uprchlíkům všestrannou pomoc
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

„Ozbrojený útok Ruské federace na Ukrajinu odsuzujeme. Vyjadřujeme plnou solidaritu s ukrajinským lidem a nabízíme ukrajinským uprchlíkům všestrannou pomoc. Pomoc spočívající nejen v peněžitém daru, ale i v komplexní ucelené humanitární pomoci. Poskytujeme ubytování, zajišťujeme sociální péči a zprostředkováváme i péči zdravotní a psychologickou. Snažíme se vyčlenit i místa ve školkách a školách, byť jsou naše kapacity velmi omezené,“ uvedla starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Konkrétní formu pomoci Rada městské části Praha 2 schválila na svém mimořádném zasedání 28. února 2022. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…