Praha 2 nesouhlasí s odstraněním veřejných telefonních automatů bez zajištěné náhrady

19.02.2020 12:26

Rada městské části Prahy 2 projednala věcný záměr Magistrátu hl. m. Prahy a společnosti Telefonica O2 odstranit z území hlavního města Prahy veřejné telefonní automaty. Se záměrem a úplným odstraněním VTA ze svého území nesouhlasí.

Praha 2 nesouhlasí s odstraněním veřejných telefonních automatů bez zajištěné náhrady
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Bezpečnostní cvičení Blackout v roce 2014 ukázalo, že v případě energetické krize může být nefungující mobilní komunikační síť velkým problémem. V takovém případě jsou dle dostupných informací operátoři schopni udržet mobilní komunikační síť provozuschopnou pouze po omezenou dobu. Věcný záměr přitom počítá s celoplošným odstraněním VTA a to i v důležitých mezinárodních dopravních uzlech jako je hlavní nádraží.

„Mohu rozumět unáhlenému rozhodnutí k odstranění VTA ve formě telefonních budek, které často sloužily jako prostor pro aplikaci návykových látek. Absolutní odstranění veřejných telefonních automatů z území metropole však považujeme za narušení klíčového bezpečnostního prvku, určeného pro případ řešení krizových situací a bezpečnosti občanů. S ohledem na bezpečnost i v době krizových stavů proto požadujeme VTA v obvodu městské části Praha 2 ponechat nebo zajistit odpovídající náhradu např. ve formě nouzových komunikátorů na zastávkách MHD či na sloupech veřejného osvětlení,“ uvedl k tématu radní pro bezpečnost Michal Zuna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…