Praha 2 pomáhá nejohroženějším - seniorům i samoživitelkám

22.10.2020 11:07

Městská část Praha 2 ani v těchto dnech nezapomíná na nejohroženější skupinu obyvatel – seniory a také na rodiny samoživitelů, kterých se vládní restrikce dotýkají vůbec nejvíc.

Praha 2 pomáhá nejohroženějším - seniorům i samoživitelkám
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Už od minulého týdne mohou senioři z Prahy 2 v případě úzkosti a strachu o sebe a své blízké kontaktovat psychoterapeutku Markétu Řeřichovou (tel. 775 262 077) anebo otce Jakuba Berku (tel. 602 795 637) z farnosti sv. Ludmily.

Na psychologickou pomoc nyní městská část navazuje spuštěním speciální linky 800 600 604, kam se mohou občané obracet v případě, že potřebují obstarat základní životní potřeby, zakoupit potraviny, léky, hygienické prostředky, zajistit doprovod k lékaři anebo jen potřebují poradit. Linku obsluhují od pondělí do pátku v určenou dobu pracovníci humanitního odboru úřadu městské části.

V této souvislosti připravila radnice i informační leták, s jehož distribucí do schránek občanů pomůže během následujících dnů Česká pošta, s.p.

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí

„V tomto období, kdy na nás všechny doléhají každodenní negativní zprávy, hledáme cesty jak pomoci těm nejpotřebnějším. U nás na dvojce to nejsou jen senioři, ale i rodiny samoživitelů, kterým se díky neustálé nejistotě a vládním restrikcím nedostává příjmů a mají náhle problém vyjít s rodinným rozpočtem. Vedle psychologické a duševní podpory se tak snažíme našim občanům zprostředkovat i pomoc materiální. V případě potřeby tak mohou kontaktovat naši nadaci Dvojka srdcem, která jím může pomoci toto nelehké období překlenout,“ uvedla k tématu Alexandra Udženija, místostarostka Prahy 2, která má ve své gesci sociální oblast i podporu podnikání.

Nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem je tak připraven v těchto dnech finančně podpořit jak seniory, tak rodiny samoživitelů. Během uplynulých měsíců tuto pomoc využilo hned deset takových rodin, kterým nadace přispěla celkovou částkou přesahující 151 tisíc korun. Tato pomoc by se však nemohla realizovat, nebýt štědrých dárců z řad jednotlivců i společností.

Pomáhat však může každý a finančně podpořit konkrétní lidský příběh, anebo poukázat jednorázový příspěvek či pravidelný vklad na účet nadace č. 5298268319/0800, kdy o cílovém příjemci pomoci rozhodne správní rada nadačního fondu. Bližší informace o formě a způsobu pomoci jsou k dispozici na webových stránkách nadace ZDE.

Možnost jednorázového příspěvku prostřednictvím QR platby:

kód

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…