Praha 2 začala monitorovat hluk na Rašínově nábřeží

20.09.2018 15:20

Městská část Praha 2 se dlouhodobě snaží prosadit snížení hlukové zátěže obyvatel v oblasti náplavky a přilehlých ulic.

Praha 2 začala monitorovat hluk na Rašínově nábřeží
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Loňské setkání s místními občany, ze kterého vzešla petice odeslaná na pražský magistrát, řešení nepřineslo. Praha 2 i nadále nemá vliv na provoz na náplavkách ani na Vltavě. Rozhodla se proto hluk měřit a vyhodnocovat.

Nadměrný hluk je obdobně jako znečištění ovzduší jedním z nejzávažnějších faktorů působících negativně na zdravotní stav obyvatel ve velkých městech. Hlavním zdrojem hluku v městském prostředí je automobilová doprava, a také městská hromadná doprava.

„Já vím, že dopravní provoz pod okny obyvatel Rašínova nábřeží ovlivnit nedokážeme, ale rádi bychom dostali do správy náplavku, abychom dokázali, že zejména v nočních hodinách lze provoz zklidnit. Náplavka potřebuje koncepci provozu s jasnými pravidly, a my jsme přesvědčeni, že tam lépe dokážeme nastolit režim, aby tam bylo možné důstojně bydlet i se tam chodit bavit,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová. „Prvním krokem bylo pořízení senzorů akustického tlaku, které jsme umístili na Rašínově nábřeží 46 a 74. Údaje budeme pravidelně analyzovat a z nich vyplynou další kroky. Právě v tuto chvíli už na našem webu můžete měření hluku on line sledovat,“ upřesnila starostka.

Měření hluku můžete sledovat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…