Praha 3: Otevření další etapy naučné stezky Olšanské hřbitovy

02.11.2010 15:19

Projekt Naučná stezka Olšanské hřbitovy vznikl v roce 2006, kdy se v prostoru kolem kostela sv. Rocha, Šebestiána a Rozálie zkušebně instalovaly první informační cedule.

Praha 3: Otevření další etapy naučné stezky Olšanské hřbitovy

Projekt Naučná stezka Olšanské hřbitovy vznikl v roce 2006, kdy se v prostoru kolem kostela sv. Rocha, Šebestiána a Rozálie zkušebně instalovaly první informační cedule, zachytávající historii hřbitovů a krátké medailonky osobností, které byly pohřbeny na dnes již zaniklých I. Olšanských hřbitovech.

Po příznivé reakci široké i odborné veřejnosti byla na podzim roku 2007 otevřena II. etapa, čítající celkově 24 desek, které přinášejí informace o osobnostech pohřbených na II. Olšanských hřbitovech, tedy v nejstarší části, nacházející se nejblíže ke zmiňovanému kostelu na Olšanském náměstí.

III. etapa Naučné stezky mapuje další velkou část hřbitovů, kde jsou pohřbeni např. Josef Jungmann, František Ladislav Čelakovský, dramatik Ladislav Stroupežnický, matematik Bernard Bolzano, sochaři bratři Maxovy nebo Jaroslav Goll, otec slavné herečky Nataši. Najdeme zde i zakladatele první veřejné zahrady v Praze, tzv. Kanálky, policejního komisaře, který doprovázel do Brixenu K. H. Borovského anebo posledního protektorátního premiéra.

Autor celého projektu, který se realizuje bez příspěvku státu, obce či hřbitovní správy, bude k dispozici pro otázky v úterý 2. listopadu 2010 ve 14 hodin u hrobu Bernarda Bolzana, který se nachází u hraniční hřbitovní zdi mezi II. a III. hřbitovy (III-9-107).

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha3.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…