Praha 5: Čtecí babičky v Dětských skupinách Hřebenka

06.01.2022 8:36 | Tisková zpráva

„Příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 na podzim minulého roku zahájila v dětských skupinách Hřebenka (do 31. prosince 2021 jesle Hřebenka) projekt čtecích babiček,“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Čtecí babičky v Dětských skupinách Hřebenka
Foto: Praha 5
Popisek: Jesle na Hřebenkách v Praze 5

Určitě si každý vzpomene na své dětství a kouzla pohádek, která k nám přicházela právě prostřednictvím babičky nebo dědečka, kteří nám před usnutím četli pohádky. V dnešní uspěchané době je důležité zejména pro ty nejmenší, aby si prožili své pohádkové období pokud možno co nejhezčím způsobem. A protože není pravidlem, že v každé rodině je babička nebo dědeček, tak jsme se rozhodli pro čtecí babičky, dědečka jsme dosud nesehnali. Během velmi krátké doby se nám podařilo najít hned tři babičky, které se s chutí zapojily do projektu Čtecí babička.

A jak projekt funguje? Dvakrát měsíčně přijde do našich dětských skupin vybraná babička, která je dětem představena opravdu jako babička. Po obědě, když se děti uvelebí v postýlkách, babička začne číst pohádku. Pohádky máme ty klasické a poučné, kde dobro vítězí nad zlem, děti učíme českým tradicím, společně poznáváme kulturu a podporujeme společenské hodnoty. Po pohádce se babička rozloučí a odchází. Děti se těší na příště a často se ptají, kdy zase přijde číst ta čtecí babička.

Některé babičky si nás našly samy, některé se nám přihlásily z našeho Komunitního centra Louka, kam chodí na kurzy a programy. Naše čtecí babičky jsou velmi aktivní ženy, plné elánu a mají dar podělit se o radost.

Jsme velice rádi, že Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 má možnost uskutečnit taková setkání, a pokud to covidová situace dovolí, budeme i nadále podporovat mezigenerační vztahy. Uvědomujeme si, že pro všechny je to velice obohacující záležitost, a proto mají čtecí babičky další nabídku, a to na tradiční pečení perníčků přímo v naší kuchyni. Těšíme se všichni na sváteční atmosféru a na další setkání s našimi babičkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…