Praha 5: Den Afriky v Komunitním centru Prádelna

18.05.2016 9:17

Pod záštitou JUDr. Petra Lachnita, radního MČ Praha 5, se ve středu 25. května uskuteční v Komunitním centru Prádelna na pražském Smíchově komponovaný pořad ke Dni Afriky.

Praha 5: Den Afriky v Komunitním centru Prádelna
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

V roce 1963 africké státy oficiálně deklarovaly snahy o nezávislost celého kontinentu, zajištění jednoty afrických zemí a spolupráci v politické, ekonomické, sociální i kulturní sféře. Od té doby celý svět každoročně slaví 25. květen jako Den Afriky, coby výročí založení Organizace africké jednoty, dnešní Africké unie. Tento den se tak stal pravidelnou příležitostí připomenout si dějinný a kulturní potenciál Afriky, ale zároveň také příležitostí upozornit na problémy, se kterými se kontinent v současnosti potýká. Obojího je zvláště v dnešní neklidné době plné změn zapotřebí, abychom vnímali africký kontinent v celém spektru a ne pouze v extrémních polohách – exotika, romantika, chudoba, nemoci, hrozby a nebezpečí.

Letošní Den Afriky je zaměřen především na děti. Návštěvníci Komunitního centra (děti i dospělí) si tedy budou moci vyrobit africký amulet, poslechnout tradiční africkou hudbu a dozvědět se zajímavosti o tomto významném světadíle. Přijďte tuto zajímavou akci navštívit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…