Praha 5: Léto Komunitním centrem Prádelna nejen pro seniory

12.07.2017 9:15

Již se stalo tradicí, že se během letních prázdnin Komunitní centrum Prádelna nepřerušuje provoz, nýbrž je přichystán speciální program, tentokrát pod názvem „Léto s Komunitním centrem Prádelna 2017“.

Praha 5: Léto Komunitním centrem Prádelna nejen pro seniory
Foto: Praha 5
Popisek: Prádelna - vrhači nožů

Červenec bude především ve znamení příměstských táborů pro děti a mládež. Již poněkolikáté zde proběhne příměstský tábor Hudebního divadla TRIK, na něj pak naváže tábor Class Act pro anglicky mluvící děti žijící v Praze, který zde nalezl zázemí i v loňském roce.

Konec července a srpen nabídnou pestrý program zejména pro seniory, ale také pro širokou veřejnost. Otevře se oblíbená iKavárna, jejíž specialitou bude ochutnávka „letních“ nápojů z produkce Pivovarů Staropramen - stálého podporovatele komunitního centra, herna stolního tenisu, ve svých setkáních bude pokračovat taneční soubor Marietta a nabízí se možnost využít hřiště na pétanque, zacvičit si gymnastiku nebo navštívit lekce jógy pro seniory. Chybět nebudou letní jazykové kurzy pro seniory, exkurze či návštěva výstavy. Velmi netradiční specialitou se letos stane workshop vrhání nožů pod vedením zkušených lektorů ze skupiny Nightmare show. Oblíbenou součástí letního programu představují také celodenní poznávací výlety SENzačních SENiorů z Komunitního centra Prádelna mimo Prahu. Na tyto prázdniny jsou naplánovány čtyři výlety, dva v červenci a dva v srpnu. Senioři se podívají do Lysé nad Labem, Kladna, Slaného a projdou se z Nelahozevsi do Kralup nad Vltavou. Cestovat se bude tradičně vlakem, součástí akce je většinou prohlídka města s průvodcem. Podrobnější informace a přihlášku získají zájemci telefonicky 775 788 098 nebo e-mailem (ZDE).

Již poněkolikáté bude Komunitní centrum Prádelna v srpnu také hostit Festival komorních LARPů. Další možností pro návštěvníky všech věkových kategorií je prohlídka výstav v Galerii Prádelna. Do 23. července je možnost zhlédnout výstavu fotografií Josefa Endala „Viděno NIKONEM“ a poté až do konce srpna druhou část výstavy „Slavné stavby Prahy 5 – pt. II“. Samozřejmě se také naskýtá příležitost zajít do Freeshopu v Komunitním centru Prádelna a třeba zde nalézt nějaký skutečný poklad, popř. předat již nepotřebnou věc někomu jinému k dalšímu využívání.

„Letní měsíce bývají specifické, neboť spousta pravidelných návštěvníků často pobývá mimo město, ale ze zkušenosti minulých let víme, že atraktivní letní program Komunitního centra Prádelna si nachází své zájemce a představuje hodnotný příspěvek k společenskému a kulturnímu dění v naší městské části během období, které bývá jinak většinou ve znameních dovolených. Věřím, že každý si najde něco, čím by si mohl obohatit letní prázdniny. Těšíme se na Vás.“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který mj. podporuje volnočasové aktivity nejen pro seniory. Kompletní program a všechny aktuální informace naleznou zájemci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…