Praha 5: Petr Lachnit zahájil Mikulášskou nadílku hlavně pro pejsky

07.12.2016 14:34

Centrum výcviku psů pro postižené, nezisková organizace Helppes pořádalo v sobotu 3. prosince za podpory Městské části Praha 5 Mikulášskou pro hodné (i zlobivé pejsky).

Praha 5: Petr Lachnit zahájil Mikulášskou nadílku hlavně pro pejsky
Foto: Redakce
Popisek: Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5

Originální mikulášská besídka se letos konala již popatnácté. Ojedinělá akce  umožňuje majitelům signálních, vodících a asistenčních psů vyzkoušet si různé soutěžní disciplíny v rámci tradičních soutěží na Mikulášské a zpestřit tak sobě a svým pomocníkům den nevšední zábavou.

Ředitelka Centra, paní Zuzana Daušová zahájila nevšední dopoledne poděkováním všem sponzorům akce a  zároveň vyzdvihla  tradičně dobrou a pro akce organizace Helppes významnou podporu  Městské části Praha 5. Radní MČ Praha 5, JUDr. Petr Lachnit, pod jehož záštitou se akce konala, zdůraznil ojedinělost soutěže jako volnočasové příležitosti, kterých pro handicapované spoluobčany v posledních letech značně ubývá.

Poté Mikuláš s Andělem a Čertem rozdali  bohatou nadílkou hodným, ale i zlobivým pejskům (tak jak zhodnotili psí chování jejich pánové) a začala soutěžní část dne.  Soutěže byly připraveny tak, aby mohli společně soutěžit zdraví i postižení majitelé psů (zde nutno dodat, že perfektně vycvičení vodící a asistenční psi byli v jasné výhodě proti psům - kamarádům, z nichž někteří rozhodně nejsou k aktivní  pomoci svým majitelům).  V některých  disciplínách v rámci Mikulášského sedmiboje se setřely rozdíly mezi soutěžícími, pokud jde o různá postižení, takže při některých disciplínách bylo nutno sedět na vozíku nebo mít zavázané oči a pohybovat se v prostoru.

Mikulášská se stala další z řady vydařených benefičních akcí neziskové organizace Helppes  ve spolupráci s Městské části Praha 5, při kterých se  nenásilným způsobem daří spojit aktivní zábavu pro handicapované občany s názornou ukázkou smyslu a významu práce Centra  výcviku psů pro postižené Helppes, jehož hlavním posláním je výchova a výcvik asistenčních a signálních státem nedotovaných psů, kteří jsou pro své majitele nepostradatelnými pomocníky v běžných životních situacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…