Praha 5: Poznávací výlety nabídnou seniorům obě smíchovská komunitní centra Prádelna i Louka

13.05.2019 9:15

„Teplé počasí již skoro každého láká opustit Prahu a vydat se někam na výlet. Nejinak to vnímají také senioři z komunitních center Prádelna a Louka, kteří se chystají na celodenní poznávací výlety mimo hlavní město“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit a dodává.

Praha 5: Poznávací výlety nabídnou seniorům obě smíchovská komunitní centra Prádelna i Louka
Foto: Praha 5
Popisek: Senioři na výletě s Komunitním centrem Prádelna - ilustrační foto

V říjnu loňského roku zvítězili SENzační SENioři z výše zmiňovaných komunitních center v kategorii klubů v celorepublikové soutěži Senior roku 2018, kterou každoročně vyhlašuje Nadace Charty 77 v rámci svého projektu SENSEN. Jednou z odměn byla poukázka na vstup do Muzea rekordů a kuriozit v Pelhřimově právě pro zástupce obou klubů. První letošní výlet, v polovině května, tudíž míří do Pelhřimova, kde na SENzační SENiory čeká exkurze do zmiňovaného muzea a jistě i další zajímavosti.

To však není zdaleka vše. Celodenní poznávací výlety pro seniory mají dlouholetou tradici coby nezbytná součást prázdninového programu Komunitního centra Prádelna. Stejně tomu bude také letos, kdy se kromě tradičních letních výjezdů uskuteční jeden výlet i v červnu. Navíc se zapojí také druhé komunitní centrum, Louka, tudíž celkově je přichystáno na období červen až srpen šest výletů a jedna komentovaná procházka s profesionálním průvodcem po pražských dvorech a zákoutích.

Konkrétně KC Prádelna organizuje tyto výlety:
26. června Kutná Hora
24. července Litoměřice
7. srpna Karlovy Vary
14. srpna výlet vlakem do Mariánských Lázní

KC Louka pořádá:
10. července Český Krumlov
21. srpna Litomyšl

Zájemci se mohou hlásit od 10. června e-mailem ZDE nebo telefonicky 775 788 098 v případě akcí pořádaných KC Prádelna, e-mailem ZDE nebo telefonicky 775 788 006 v případě zájmu o výlet pořádaný KC Louka.

Senioři na výletě

„Celodenní poznávací výlety patří již tradičně k nejoblíbenějším aktivitám nejen letního programu. Letos se přidá i naše druhé komunitní centrum, a navíc díky zapojení obou komunitních center do projektu Evropské unie bude letos možné cestovat autobusem, což značně zvýší pohodlí a komfort výletníků z řad seniorů. Výlety budou pro seniory zdarma, účastníci přispějí pouze symbolickou částkou 30 Kč na kvalifikovaného průvodce v cíli výletu. Pro seniory samotné tyto výlety představují smysluplné trávení volného času, umožní jim poznat zajímavá místa naší vlasti a obohatí o spoustu nejen historických poznatků. Hlavním přínosem však, stejně jako u všech ostatních volnočasových aktivit, stále zůstává onen samotný fakt existence komunity, pocit pospolitosti, který senioři, zapojující se do činnosti komunitních center, velmi citlivě vnímají. Tím se prakticky a systematicky předchází vzniku sociálního vyloučení seniorů a pocitům osamělosti, které bývají největším problémem starších lidí ve vyspělých zemích Evropy. V případě těchto výletů se tedy nejedná o jednorázovou akci bez hlubšího přesahu, nýbrž o jeden dílek systematické pravidelné práce se seniory v našich komunitních centrech. Právě v tom vidím jejich největší přínos,“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který bývá častým iniciátorem řady volnočasových aktivit pro seniory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…