Praha 5: Výlet s tajenkou k čínskému pavilonu z Cibulky až na stolovou horu potěší nejen seniory

25.02.2019 8:38

Na začátek turistické sezóny připravilo od 1. března 2019 Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 ve spolupráci s agenturou Velká dobrodružství originální netradiční projekt – Výlet s tajenkou na nejstarší pražskou rozhlednu, k čínskému pavilonu z Cibulky až na stolovou horu. Účelem výletu je potěšit každého, kdo se rád prochází, je hravý, chce se dozvědět něco nového, má rád doplňovačky, a to v každém věku.

Praha 5: Výlet s tajenkou k čínskému pavilonu z Cibulky až na stolovou horu potěší nejen seniory
Foto: Praha 5
Popisek: Poustevna v areálu Cibulka

V minulých letech připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 velmi úspěšný Výlet s tajenkou po mořském dně, Výlet s tajenkou z pravěkých hradišť prokopského údolí až na Děvín a Výlet s tajenkou kolem vodopádů až k hladové zdi až na Petřínskou rozhlednu. Seniory, pejskaře i maminky s dětmi, kterak drží v ruce doplňovačku a luští tajenku, jste tak mohli celý minulý rok potkat jak v pražském Prokopském údolí, tak i na Petříně.

Minulé projekty Výletu s tajenkou, které inicioval radní JUDr. Petr Lachnit, se setkaly s velký ohlasem veřejnosti. “I když jsme původně mysleli, že na výlet půjdou hlavně senioři, ukázalo se, že luštit tajenku baví skoro každého. Vyrazit s rodinou a přáteli na výlet ven, protáhnout si tělo na čerstvém vzduchu, pobavit se, a ještě za odměnu získat skleničku s pohádkovým motivem zkrátka považují lidé za dobrý nápad. Od dubna 2016 trasami našich výletů prošlo více než 7000 lidí a ohlasy jsou skvělé,“ vysvětluje radní Lachnit.

Vzhledem k mimořádnému úspěchu loňského Výletu s tajenkou kolem vodopádů k hladové zdi až na Petřínskou rozhlednu pak Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 připravilo pro letošní rok zcela nový Výlet s tajenkou Na nejstarší pražskou rozhlednu, k čínskému pavilonu z Cibulky až na stolovou horu, který vás zavede do dalších půvabných míst Prahy 5.

Originální mapu naleznete na webu

Cesta za hádankou začíná a končí na tramvajové zastávce v ulici Plzeňská - zastávka Poštovka. Kočárky i kola projedou, pejsky můžete vzít s sebou. Výlet vás zavede na romantickou kamennou rozhlednu Cibulku, která se nachází v pražské čtvrti Košíře, nad Plzeňskou ulicí, ve výšce 302 m n. m. Okolo ní se rozprostírá stejnojmenný areál, jehož centrem je bývalá hospodářská usedlost a později zámeček. V roce 1817 koupil usedlost kníže a vypuzený pasovský biskup Leopold Linhart Thun-Hohenstein, který si tu vybudoval honosné letní sídlo. Statek přestavěl na empírový zámeček a na přilehlém pozemku zřídil přírodní park, doplněný v romantickém duchu řadou drobných stavbiček a soch.

Originální mapu s vyznačenou trasou, doplňovačku a praktické informace včetně odkazu na jízdní řády naleznete ke stažení na webu Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (ZDE) nebo na stránkách společnosti Velká dobrodružství (ZDE). Trasu lze jít, kdykoliv budete chtít. Pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete si za odměnu vyzvednout skleničku s pohádkovým motivem ve Vzdělávacím a informačním centru Prahy 5, Štefánikova 249/30, Praha 5, v době po-čt 8:30 - 17, pá 8 -15 hodin.

A nezapomeňte, že Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci pro vás vymyslelo i další tři výlety. Také ty najdete ZDE nebo ZDE. Těšíme se, že se na nich s vámi brzy setkáme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…