Praha 5 převezme soukromou mateřskou školu. Zajistí kapacity pro 50 předškoláků

13.05.2022 20:27 | Tisková zpráva

Soukromá mateřinka Korálek na Smíchově ukončí provoz ke konci letošního června. Po nezbytných stavebně technických úpravách převezme objekt školky městská část a zřídí zde odloučené pracoviště MŠ Podbělohorská.

Praha 5 převezme soukromou mateřskou školu. Zajistí kapacity pro 50 předškoláků
Foto: Praha 5
Popisek: MČ Praha 5 - radnice

„Pružně jsme reagovali na situaci, kdy se soukromý subjekt rozhodl ukončit svoji činnost. Přebíráme jak objekt, tak děti a zaměstnance a vila na Hřebenkách bude dále sloužit místním dětem. Zachováme stávající kapacitu padesáti míst, a umožníme tak rodičům, aby mohli děti nadále dávat do školky v blízkosti svého bydliště,“ říká starostka MČ Praha 5 odpovědná za oblast školství Renáta Zajíčková (ODS).

Pokud by městská část provoz soukromé školky nepřevzala, došlo by k přerušení kontinuity nejen v dětském kolektivu, ale i mezi zaměstnanci. Proto je dobrou zprávou, že provoz bývalé mateřinky Korálek plně zajistí MŠ Podbělohorská včetně personálního zázemí a stravování.

„Jsem přesvědčená, že nové detašované pracoviště MŠ Podbělohorská bude jen ku prospěchu věci. Paní ředitelka je zkušená manažerka a s nárůstem dětí si jistě poradí,“ říká starostka MČ Praha 5 odpovědná za oblast školství Renáta Zajíčková (ODS).

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí

V průběhu letních prázdnin provede MČ Praha 5 nezbytné úpravy, jako je výměna krytin, malování, výměna akumulačních kamen, doplnění nových spotřebičů do kuchyně a doplnění základních technických revizí. Na zahradě budou provedeny průřezy stromů a opravy herních prvků. Po realizaci vyjmenovaných úprav bude mateřská škola připravena k zahájení provozu od 1. září.

„Městské části Praha 5 se znovu vrátí její majetek, který využije pro předškoláky ze Smíchova a Košíř. Jsem rád, že v místě bude zachovaná kontinuita předškolního vzdělávání dětí. Přestože soukromá mateřská škola končí, pro rodiče je skvělou zprávou, že se MČ Praha 5 o jejich děti postará,“ říká místostarosta odpovědný za oblast majetku a nebytových prostor Martin Damašek (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…