Praha 5 přispěje i letos na nepedagogické pracovníky základních a mateřských škol

08.03.2021 20:51

Mimořádný příspěvek na posílení mezd alespoň částečně pomáhá k udržení nepedagogických pracovníků, kterých je dlouhodobě nedostatek. Jde o pracovníky, kteří zajišťují technický provoz školských zařízení.

Praha 5 přispěje i letos na nepedagogické pracovníky základních a mateřských škol
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

„Jde o administrativní pracovníky, kteří například zajišťují provoz školních jídelen nebo správu budov. Ředitelé škol je považují právem za nepostradatelné a vzhledem k tomu, že v České republice je počet nepedagogických pracovníků poddimenzován, tuto podporu od radnice velmi vítají,“ vysvětluje starostka MČ Praha 5 Renáta Zajíčková.

Anketa

Má poslanec Lubomír Volný vaši důvěru?

37%
63%
hlasovalo: 14829 lidí

Účelově vázaný příspěvek na mzdy včetně zákonných odvodů ve výši přes šest milionů korun si rozdělí všech 26 základních a mateřských škol zřizovaných MČ Praha 5. Městská část tak naváže na podobnou podporu z loňského roku.

„Jde o takzvaný neinvestiční příspěvek, ale za mě jsou to dobře investované prostředky, které posílí bezproblémové fungování našich škol. Což se ve svém důsledku promítne do vyšší spokojenosti našich dětí a jejich rodičů,“ dodává starostka Zajíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…