Praha 6: Další stovka míst a nové jméno pro základní školu

04.09.2018 16:45

Start nového školního roku byl na Praze 6 plný novinek. První je přejmenování základní a mateřské školy se sportovním zaměřením Petřiny-jih na Základní a mateřskou školu Věry Čáslavské.

Praha 6: Další stovka míst a nové jméno pro základní školu
Foto: Wikipedia, Sefjo
Popisek: Radnice Prahy 6, Československé armády 23

„Oficiálně jsme dokončili proces přejmenování, který započal loni a ZŠ Petřiny-jih pojmenovali po čestné občance Prahy 6 a legendě československé gymnastiky, 50 let po jejím triumfu v Mexiku. A zároveň 50 let po okupaci, proti které protestovala a režim jí to pak náležitě osladil,“ říká Ondřej Kolář /TOP 09/, starosta Prahy 6, který při zahájení školního roku popřál jak školákům, tak učitelům vzájemnou fair-play hru.

Další novinkou je dokončení půdní vestavby na Základní škole Antonína Čermáka, která rozšířila kapacitu školy o potřebných 125 míst. Kolaudace úspěšně proběhla ke konci prázdnin tak, aby žáci mohli v novém roce tyto prostory ihned užívat. Slavnostního zahájení se s ředitelem školy Petrem Karvánkem zúčastnil místostarosta Jan Lacina.

"Potřebnou kapacitu na hranici Bubenče a Dejvic nám v případě projektu v ulici Na Kocínce už čtyři roky blokuje obstrukcemi spolek Pro Hanspaulku, tak jsme rychle hledali jinde a objevili jsme možnost půdní vestavby v Základní a mateřské škole Antonína Čermáka. Zprovoznění jsme stihli jen tak tak, ale podařilo se,“ komentuje situaci v Praze 6 Jan Lacina /STAN/, místostarosta pro školství a vzdělávání.

Nový rok začal také pro nejmenší a jejich rodiče. Praha 6 letos umístila všechny tříleté a starší děti, kterých bylo téměř 1000. Zbylá místa se obsazují dvouletými dětmi, podle data narození od těch nejstarších. Dvouletých tak bude přijato kolem padesáti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…