Praha 6: Nejkrásnější muž světa pracuje na radnici

12.10.2018 16:47

Osmnáctý ročník světové soutěže Miss & Mister Deaf World zná své vítěze. Nejkrásnější neslyšící dívkou světa se stala Assia Uhanany z Izraele. Titul nejkrásnějšího neslyšícího muže světa pak získal poprvé v historii soutěže Čech – třiatřicetiletý Jan Emmer z Prahy.

Praha 6: Nejkrásnější muž světa pracuje na radnici
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

Vyhlášení výsledků se uskutečnilo v Majakovského sále v Národním domě na Vinohradech po třech disciplínách – promenádě v šatech/obleku, promenádě v plavkách a ukázce národních krojů. Nejkrásnějším neslyšícím mužem se stal 198 centimetrů vysoký Jan Emmer. „Že bych si připadal krásný? To ne. A vím, že je to asi paradox, ale nerad se ukazuji,“ říká Jan, kterého do světové soutěže přemlouvali kamarádi dlouhých deset let.

Samotnému finále, kde soutěžilo 20 dívek a 19 mužů z celého světa (zastoupena byla mimo jiné Francie, Rusko, Kolumbie, Čína, Indie, Mexiko či Thajsko), předcházelo týdenní soustředění v Praze. Hlavní město také v minulých ročnících dominovalo v pořádání této soutěže. „Jediné dva ročníky se doposud konaly mimo metropoli – v roce 2001 na španělském ostrově Mallorce a v roce 2010 se světová soutěž uskutečnila v Gruzii v Tbilisi,“ prozradil Miloslav Bouška z organizačního týmu. A byli to i neslyšící z Česka, kteří dali v roce 2001 podnět ke vzniku této prestižní mezinárodní soutěže.

Mezinárodní znakový systém

Slavnostní večer by se samozřejmě neobešel bez tlumočníků znakového jazyka. Své nejlepší zaměstnance pro tuto jedinečnou mezinárodní akci poskytl Svaz neslyšících a nedoslýchavých osob v ČR. „Akce podobného rozsahu jsou vždy velkou zatěžkávací zkouškou pro celý tlumočnický tým. Na této akci byl navíc společným jazykem mezinárodní znakový systém, který se podobá českému znakovému jazyku zhruba jen z dvaceti procent,“ vysvětluje Šárka Prokopiusová, prezidentka Svazu.

Proč trvalo Janu Emmerovi deset let, než se do soutěže přihlásil? Jak reagují lidé na to, že je Jan neslyšícím řidičem Uberu? Odpovědi najdete ZDE v životním příběhu Jana, který se stal osmnáctou osobností Jsem jedno ucho (ZDE). Projekt Svazu mapuje osudy neslyšících, nedoslýchavých a ohluchlých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…