Praha 8: Otevírání kašen a pítek

19.05.2022 9:15 | Tisková zpráva

Na pozemcích, svěřených do správy a údržby městské části Praha 8, se nacházejí technické vodní prvky, které zpříjemňují občanům pobyt v parcích a na dětských hřištích.

Praha 8: Otevírání kašen a pítek
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Každoročně se městská část snaží s ohledem na klimatické podmínky o včasné spuštění. Ke spuštění všech prvků dochází postupně, každý prvek je současně i kontrolován z pohledu správné funkčnosti a jsou v případě potřeby zajištěny i okamžité opravy,“ říká starosta Ondřej Gros (ODS).

Městská část spravuje a zajišťuje údržbu celkem 14 vodních prvků, mezi které patří kašny, fontány, pítka a vodní herní prvky na dětských hřištích. Do 20. května bude spuštěno a zprovozněno 10 vodních prvků, např. kašna a pítko na Karlínském náměstí, fontánka na Kobyliské střelnici, pítko na psí louce Sokolovská, v parku Pod Plynojemem nebo na dětském hřišti v parku Kaizlovy sady. Ostatní vodní prvky budou zprovozněny do konce příštího týdne. Jedná se např. o pítko a herní vodní prvek na dětském hřišti v ulici Větrušická, pítko na psí louce v ulici Famfulíkova a kašnu na Ládví.

Kašna na Ládví prošla v posledních dnech opravou, kde často dochází k poškození trysek během zimního období. Opakované opravy se staly impulsem k objednání speciálního krytu, který bude instalován vždy po zazimování kašny a tím se ochrání prvek před poškozením a před útoky vandalů.

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35900 lidí

Před dvěma týdny byly uvedeny do provozu nové vodní herní prvky na dětském hřišti v Thomayerových sadech. Jedná se o prvek vodní dílna s pumpou, kterou samy děti nadšeně otestovaly. Dále je součástí uvedeného hřiště pítko, které je po provedení jarního servisu a opravy také v provozu.

Připravuje se též rekonstrukce fontány při křižovatce Vychovatelna.

Městská část Praha 8 zajišťuje také provoz automatických závlah, a to především v revitalizovaných parcích, jako je park Karlínské náměstí, park Kaizlovy sady a Sady před Invalidovnou, park na náměstí Dr. V. Holého a pietní areál Kobyliské střelnice. V současné době jsou závlahy v uvedených parcích zprovozněny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…