Praha 8: Otevírání kašen a pítek

19.05.2022 9:15 | Tisková zpráva

Na pozemcích, svěřených do správy a údržby městské části Praha 8, se nacházejí technické vodní prvky, které zpříjemňují občanům pobyt v parcích a na dětských hřištích.

Praha 8: Otevírání kašen a pítek
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Každoročně se městská část snaží s ohledem na klimatické podmínky o včasné spuštění. Ke spuštění všech prvků dochází postupně, každý prvek je současně i kontrolován z pohledu správné funkčnosti a jsou v případě potřeby zajištěny i okamžité opravy,“ říká starosta Ondřej Gros (ODS).

Městská část spravuje a zajišťuje údržbu celkem 14 vodních prvků, mezi které patří kašny, fontány, pítka a vodní herní prvky na dětských hřištích. Do 20. května bude spuštěno a zprovozněno 10 vodních prvků, např. kašna a pítko na Karlínském náměstí, fontánka na Kobyliské střelnici, pítko na psí louce Sokolovská, v parku Pod Plynojemem nebo na dětském hřišti v parku Kaizlovy sady. Ostatní vodní prvky budou zprovozněny do konce příštího týdne. Jedná se např. o pítko a herní vodní prvek na dětském hřišti v ulici Větrušická, pítko na psí louce v ulici Famfulíkova a kašnu na Ládví.

Kašna na Ládví prošla v posledních dnech opravou, kde často dochází k poškození trysek během zimního období. Opakované opravy se staly impulsem k objednání speciálního krytu, který bude instalován vždy po zazimování kašny a tím se ochrání prvek před poškozením a před útoky vandalů.

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35903 lidí

Před dvěma týdny byly uvedeny do provozu nové vodní herní prvky na dětském hřišti v Thomayerových sadech. Jedná se o prvek vodní dílna s pumpou, kterou samy děti nadšeně otestovaly. Dále je součástí uvedeného hřiště pítko, které je po provedení jarního servisu a opravy také v provozu.

Připravuje se též rekonstrukce fontány při křižovatce Vychovatelna.

Městská část Praha 8 zajišťuje také provoz automatických závlah, a to především v revitalizovaných parcích, jako je park Karlínské náměstí, park Kaizlovy sady a Sady před Invalidovnou, park na náměstí Dr. V. Holého a pietní areál Kobyliské střelnice. V současné době jsou závlahy v uvedených parcích zprovozněny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…