Praha 8 má dobré srdce – Tříkrálový trh vynesl 31 613 korun

01.03.2018 12:17

V pondělí 19. února byl ukončen Tříkrálový trh pořádaný MČ Praha 8, jehož rekordní výtěžek 31 613 korun pomůže na správném místě – FOD Klokánku Chabařovická.

Praha 8 má dobré srdce – Tříkrálový trh vynesl 31 613 korun
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Tříkrálová sbírka a Tříkrálový trh neodmyslitelně patří k řadě dobročinných akcí pořádaných MČ Praha 8. „V lednu proběhla po celé Praze 8 tradiční Tříkrálová sbírka hmotných darů určená pro organizace na Praze 8, které se starají o děti a mládež, jako jsou Fond ohrožených dětí Klokánek Praha 8, občanské sdružení Centrum Integrace Dětí a Mládeže CID a Kolpingův dům a další. Předměty, které již neziskové organizace nevyužily, jsme ve dnech 16. až 19. února nabídli veřejnosti na Tříkrálovém trh, jenž probíhal v KD Ládví,“ popisuje patronka akce radní Jana Solomonová.

Tříkrálový trh každoročně nabízí široké veřejnosti možnost nejen pomoci potřebným, ale nákupem některé z darovaných věcí také potěšit své blízké. „Každoročně se na trh těší rodiče malých dětí. Kupovat nové oblečení nebo nové hračky není finančně jednoduché. Proto jsme rádi, že můžeme rodiče i děti potěšit kousky do šatníku nebo pro radost za drobnou částku,“ uvádí radní Anna Kroutil, která akci rovněž zaštítila svou patronací.

Šek na 31 613 Kč byl slavnostně předán 28. února 2018 radními Janou Solomonovou a Annou Kroutil ředitelce Klokánku. „Děkuji moc všem, kteří přispěli v Tříkrálové sbírce, nebo podpořili koupí hračky či oblečení Tříkrálový trh. Pro neziskové organizace Prahy 8 je to velká pomoc. Dětem z našeho zařízení díky tomu můžeme na jaře zaplatit školy v přírodě, v zimě zase pobyt na horách,“ komentuje výtěžek sbírky Veronika Dudová, ředitelka Klokánku Chabařovická. „Děkuji také za skvělou spolupráci zástupcům Prahy 8, paní Solomonové a Kroutil,“ přidává ředitelka Dudová slova díků.

Sbírka i trh jsou inspirovány novozákonním příběhem tří králů

„Ráda bych co nejsrdečněji poděkovala všem dárcům, kteří přinesli hračky, oblečení, učebnice a další věci v rámci Tříkrálové sbírky či poskytli finanční příspěvek v rámci Tříkrálového trhu,“ říká radní a koordinátorka tohoto projektu Jana Solomonová a dodává: „Důležitá je i každoroční spolupráce se zástupci našich základních a mateřských škol, bez jejich pomoci by bylo sbírku velmi obtížné zajistit."

Sbírka i trh jsou inspirovány novozákonním příběhem tří králů – Kašparovi, Melicharovi a Baltazarovi. Stejně jako oni obdarovali narozeného Ježíška, tak také mnoho občanů Prahy 8 pomohlo dětem, které to nejvíce potřebují.

Podívejte se také na video na našem Facebooku (ZDE).

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…