Praha 8 má podněty na investice od občanů

06.09.2017 12:46

Praha 8 se zajímá o potřeby svých občanů. Jedním ze způsobů, jak se do činnosti radnice zapojit, je projekt tzv. participativního rozpočtu MOJE OSMIČKA. Na realizaci nápadů občanů pro něj městská část vyčlenila na rok 2018 částku 10 milionů korun.

Praha 8 má podněty na investice od občanů
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Participace občanů na dění v osmé městské části je základem při realizaci projektu Místní Agenda 21 (zapojením různých cílových skupin do udržitelného rozvoje městské části). Proto dáváme možnost našim občanům, aby v participativním rozpočtu rozhodli, kam by měla být část našeho rozpočtu investována,“ říká Petr Vilgus, zástupce starosty Prahy 8.

Zájem o podílení se na rozvoji Prahy 8 dokazuje 37 návrhů občanů, které městská část obdržela během letošního května a června. „Občané navrhují např. vybudování kontejnerového klecového stanoviště pro kontejnery, opravu tzv. libeňské zdi, obnovu pítka na návsi ve Starých Bohnicích či vybudování skateparku,“ vyjmenovává Petr Vilgus.

Dalším krokem je setkání s navrhovateli projektů

Během letních prázdnin se jednotlivým návrhům, které jsou dostupné na mojeosmicka.zapojtese.eu, věnovaly a posudky zpracovaly odbory Úřadu městské části. Dalším krokem je setkání s navrhovateli projektů, které se uskuteční v polovině září 2017. Cílem je diskuze navrhovatelů s příslušnými odbory s možností upřesnění návrhů, objasnění cílů či prezentace vizualizace. Součástí bude také zpětná vazba od odborů ohledně realizovatelnosti projektů.

O realizovatelných projektech se občané městské části dozví v polovině října, a to na veřejném představení projektů samotnými navrhovateli. Hlasovat o nich budou moci od 30. října 2017. Vítězné projekty budou vyhlášeny 20. listopadu 2017.

Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky v rámci projektu „Místní Agenda 21 – Cesta k udržitelnému rozvoji v Praze 8“ (ZDE a ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…