Praha: Kontrola pražských heren odhalila několik nedostatků

16.06.2014 6:32

Více než půl roku uplynulo od přijetí tzv. loterijní vyhlášky, kterou hlavní město vydalo, aby mimo jiné co nejvíce omezilo negativní vliv loterií a jiných podobných her. Zástupci pražského magistrátu společně s městskými strážníky a radním hl. m. Prahy Lukášem Manhartem proto ve čtvrtek večer vyrazili do ulic Prahy, aby se přesvědčili, jak se vyhláška osvědčila v praxi. Výsledkem šetření bude zahájení kontrolního řízení v celkem 5 případech.

Praha: Kontrola pražských heren odhalila několik nedostatků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

„Hned v centru města na Václavském náměstí jsme odhalili porušení této vyhlášky ve dvou případech, kdy bylo možné do heren nahlížet a označení jedné z nich bylo zvýrazněno neonovým poutačem. Další prohřešky jsme zaznamenali také například v oblasti Invalidovny nebo náměstí Republiky,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast transparentní veřejné správy, legislativy a sportu Lukáš Manhart.

Součástí obecně závazné vyhlášky stanovující místa a čas provozování loterie a jiných podobných her a kterou se zároveň stanoví opatření k omezení jejich propagace, začala platit od konce října loňského roku. Norma určující pravidla pro úpravu vnějšího vzhledu místa, kde jsou loterie provozovány, pak o měsíc později. A právě na ní se kontrola zaměřila. Odbor daní, poplatků a cen Magistrátu hl. m. Prahy, který se loteriemi zabývá, nyní provede podrobnou kontrolu, na jejímž základě může uložit pokutu až do výše 500 tisíc korun. Na základě namátkového šetření se ovšem dá konstatovat, že provozovatelé heren a kasin se nové vyhlášce ve většině případů přizpůsobili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…