Praha: Primátor otevřel novou přístavbu MŠ v Horních Počernicích

06.09.2012 20:00

Primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) spolu s radní Helenou Chudomelovou (TOP 09) dnes dopoledne otevřel brány nové přístavby budovy Mateřské školy Chodovická, která byla po dobu jednoho roku rekonstruována a přišla téměř na 48 milionů korun. Na MŠ Chodovická byly poskytnuty dotace z rozpočtu hlavního města Prahy v letech 2010 - 2012 ve výši 37,5 mil. Kč.

Praha: Primátor otevřel novou přístavbu MŠ v Horních Počernicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

 

Rekonstrukce mateřské školy začala v březnu minulého roku a díky její dostavbě získala městská část o 6 nových tříd více, z nichž každá přijímá 28 dětí předškolního věku. „Z letošní rezervy jsme přispěli na rekonstrukci školky 7,5 miliony korun, vloni dostala městská část 10 milionů korun, předloni 20 milionů. Drtivá část finančních prostředků při přerozdělování dotací městským částem šla právě na oblast školství a předškolního vzdělávání – celkem se jednalo o 182 milionů korun,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda.
 
„Nový objekt školky je dvoupodlažní s odlehčenou nástavbou třetího nadzemního podlaží. Současně proběhla i přestavba stávajícího objektu školky, tzn. rekonstrukce kuchyně a kotelny a rozšíření objektu o dva kabinety. Celková kapacita školky je tedy od letošního školního roku 364 dětí s tím, že její jídelna vydá denně celkem 483 jídel,“ řekla radní Helena Chudomelová.
 
MČ Praha 20 má v současné době více než 15 tis. obyvatel, jejich počet v poslední době stále roste díky nové výstavbě v MČ Praha 20 Horní Počernice. Předpokládá se nárůst až na 30 tis. obyvatel. V roce 2011 se zvýšila kapacita oproti r. 2009 o 2 634 míst a oproti r. 2010 o 1 291 míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …