Praha: Radní Nováková poděkovala úspěšným mladým sportovcům

10.09.2015 20:33

Radní pro sport a volný čas Hana Nováková přijala úspěšné sportovce a trenéry, kteří se účastnili VII. olympiády dětí a mládeže v Plzni. Praha se stala druhým nejúspěšnějším krajem v České republice a získala celkem šestačtyřicet medailí. Slavnostní setkání se uskutečnilo v Brožíkově sále Staroměstské radnice.

Praha: Radní Nováková poděkovala úspěšným mladým sportovcům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Po bronzu z minulého ročníku, obsadili mladí sportovci v letošním roce druhé místo za Středočeským krajem. Celkem zástupci Prahy získali čtyřicet šest medailí a ve dvanácti sportech se umístili na stupních vítězů. Olympiády se účastnilo více jak 2 000 sportovců.

„Svou účastí na olympiádě dětí a mládeže naplnili tito sportovci základní olympijské myšlenky vedoucí k fair play, toleranci a sportovní aktivitě mladých. Svými výkony jenom potvrdili, že podpora a rozvoj pražského sportu, zejména mládežnického, se Praze pozitivně vrací a získává na svém významu,“ sdělila radní Nováková.

Radní Hana Nováková podpořila také mladé sportovce z Prahy přímo v dějišti olympiády. Mladí sportovci soutěžili v osmapadesáti sportovních disciplínách a dosáhli výborných výsledků např. ve fotbale, atletice, plavání nebo jachtingu.

V současnosti se již rozběhly přípravy na účast týmu Prahy na Hry VII. zimní olympiádě dětí a mládeže, kterou bude hostit Ústecký kraj v roce 2016. Hlavní město Praha zároveň podalo kandidaturu na pořádání Her VIII. letní olympiády dětí a mládeže na rok 2017. O přidělení pořadatelství rozhoduje Český olympijský výbor.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň, dorostenců a dorostenek, kadetů a kadetek. Tento jedinečný projekt si klade za cíl přiblížit olympijské ideály mladým, což je jednou z hlavních myšlenek i Mezinárodního olympijského výboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

19:27 Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

4. brigáda rychlého nasazení byla založena 1. července 1994 jako reakce na potřebu moderní a efektiv…