Praha: Radní TOP09 chtějí o solení chodníků nejprve diskutovat

09.01.2012 13:31

Radní za TOP09 chtějí o návrhu novely vyhlášky o schůdnosti místních komunikací ještě jednat, než bude předložena Radě hlavního města Prahy. Novela má umožnit při extrémních povětrnostních podmínkách při zajišťování zimní údržby použití chemických rozmrazovacích materiálů údržby chodníků, pěších zón a cest pro pěší.

Praha: Radní TOP09 chtějí o solení chodníků nejprve diskutovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

„Novelu vyhlášky máme připravenu, ale než ji zařadíme do programu rady, chci zvážit veškeré případné negativní dopady použití chemických rozmrazovacích materiálů při posypu chodníků a na druhé straně přínosy takového ošetření, jako je vyšší bezpečnost chodců a finanční úspora. Zvažujeme také možnosti využití tzv. sněhové pohotovosti, která by byla připravena a to v rámci sociálního projektu, kdy bychom využili nezaměstnaných nebo bezdomovců. Další možností k projednání je zapojení obyvatel přilehlých nemovitostí. A v neposlední řadě použití chemického posypu chceme konzultovat s památkáři,“ uvedl radní Lukáš Manhart.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…