Praha: Trojská lávka se začne stavět v půlce října, město podepsala smlouvu se zhotovitelem

21.09.2019 7:34

Praha má od konce minulého týdne podepsanou smlouvu se zhotovitelem nové Trojské lávky. Ve čtvrtek 19. září se uskutečnila první koordinační schůzka s projektanty, technickým dozorem, zhotovitelem SMP CZ a hlavním městem jako investorem. Cílem schůzky bylo vyjasnění formálních a administrativních postupů výstavby nového propojení Troji s Císařským ostrovem.

Praha: Trojská lávka se začne stavět v půlce října, město podepsala smlouvu se zhotovitelem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Druhého října oficiálně předáme staveniště a zahájíme budování zázemí. Místo se oplotí, označí cedulemi a zhotovitel přiveze buňky pro pracovníky. Čtrnáctého října se zahájí práce na samotné stavbě. Začne se na pilířích a jejich hlubinném založení," řekl náměstek primátora hl. m. Prahy pro dopravu Adam Scheinherr. „Provoz přívozu výstavba lávky nijak neovlivní a bude dál plnit svou funkci. Jezdí v jiné části řeky, než bude stát nová lávka," dodal náměstek Scheinherr.

Zřícenou lávku vystřídá nová ocelově vyztužená konstrukce s životností 100 let. Oproti té původní nebude zevnitř korodovat a její stav bude možné účinně kontrolovat. Je navržena tak, aby existoval snadný přístup k ocelovým lanům a bylo jak efektivně zjistit jejich momentální stav. Nová lávka bude široká čtyři metry a bude nově sloužit pěším i cyklistům. V případě potřeby po ní přejede také vůz Integrovaného záchranného systému.

Magistrát ve lhůtě pro podání nabídek získal od potenciálních dodavatelů osm nabídek, komise na základě multikriteriálního hodnocení rozhodla o výběru společnosti SMP CZ za cenu 128 248 653 Kč. Pokud vše půjde bez komplikací, lávka by se měla otevřít do konce příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…