Praha rozhodovala o udělení grantů v sociální oblasti

19.03.2015 10:46

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila udělení grantů poskytovatelům sociálních služeb v objemu přesahujícím 131 milionů korun a podpořila návrhy na rozdělení peněz ze státní dotace, která dosahuje celkové částky přes 612 milionů korun. Peníze získají i aktivity v oblasti rodinné politiky či akce celopražského významu.

Praha rozhodovala o udělení grantů v sociální oblasti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled do Nuslí

Registrovaní poskytovatelé sociálních služeb získali pro letošní rok dohromady 3 297 tis. korun v podobě dotací do maximální výše 200 tis. korun. Rada zároveň souhlasila s rozdělením dalších bezmála 128 milionů korun ve formě dotací přesahujících 200 tis. korun, které jsou na tyto účely vyhrazeny v rozpočtu města. Poskytnutí těchto finančních prostředků musí ještě schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy. „Věřím, že zastupitelé tento návrh také podpoří. Ve všech případech jde o prověřené poskytovatele, kteří odvádějí pro pražské občany velmi kvalitní práci,“ uvedla radní pro sociální politiku a školství Irena Ropková (ČSSD).

Zastupitelstvo bude hlasovat i o návrhu na rozdělení více jak 612 milionů korun ze státního rozpočtu pro stejné účely. Také s tímto návrhem rada na svém úterním zasedání vyjádřila souhlas. Rozdělení těchto finančních prostředků v minulých letech podléhalo rozhodnutí Ministerstva práce a sociálních věcí. Od letošního roku ale státní dotace přerozdělují přímo kraje.

Finanční podporu rada odsouhlasila i pro 35 akcí z oblasti sociální politiky s celopražským významem. Těm byla celkem poskytnuta částka v objemu 1 468 tis. korun. „Akce, kterým byla podpora schválena, dělají Praze dobré jméno. Jde například o benefiční koncerty, osvětové kampaně či nejrůznější odborné konference,“ upřesnila Ropková.

Projekty z oblasti rodinné politiky jako jsou letní tábory pořádané Fondem ohrožených dětí nebo mateřská centra získaly dohromady 3 660 tisíc korun. Dalších 1 240 tisíc korun ve formě dotací nad 200 tisíc korun musí ještě posvětit zastupitelstvo. „Jak říká klasik - rodina je základ státu. Proto je naší povinností pomáhat projektům z této oblasti,“ dodala na závěr radní Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…