Praha rozhodovala o udělení grantů v sociální oblasti

19.03.2015 10:46

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila udělení grantů poskytovatelům sociálních služeb v objemu přesahujícím 131 milionů korun a podpořila návrhy na rozdělení peněz ze státní dotace, která dosahuje celkové částky přes 612 milionů korun. Peníze získají i aktivity v oblasti rodinné politiky či akce celopražského významu.

Praha rozhodovala o udělení grantů v sociální oblasti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled do Nuslí

Registrovaní poskytovatelé sociálních služeb získali pro letošní rok dohromady 3 297 tis. korun v podobě dotací do maximální výše 200 tis. korun. Rada zároveň souhlasila s rozdělením dalších bezmála 128 milionů korun ve formě dotací přesahujících 200 tis. korun, které jsou na tyto účely vyhrazeny v rozpočtu města. Poskytnutí těchto finančních prostředků musí ještě schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy. „Věřím, že zastupitelé tento návrh také podpoří. Ve všech případech jde o prověřené poskytovatele, kteří odvádějí pro pražské občany velmi kvalitní práci,“ uvedla radní pro sociální politiku a školství Irena Ropková (ČSSD).

Zastupitelstvo bude hlasovat i o návrhu na rozdělení více jak 612 milionů korun ze státního rozpočtu pro stejné účely. Také s tímto návrhem rada na svém úterním zasedání vyjádřila souhlas. Rozdělení těchto finančních prostředků v minulých letech podléhalo rozhodnutí Ministerstva práce a sociálních věcí. Od letošního roku ale státní dotace přerozdělují přímo kraje.

Finanční podporu rada odsouhlasila i pro 35 akcí z oblasti sociální politiky s celopražským významem. Těm byla celkem poskytnuta částka v objemu 1 468 tis. korun. „Akce, kterým byla podpora schválena, dělají Praze dobré jméno. Jde například o benefiční koncerty, osvětové kampaně či nejrůznější odborné konference,“ upřesnila Ropková.

Projekty z oblasti rodinné politiky jako jsou letní tábory pořádané Fondem ohrožených dětí nebo mateřská centra získaly dohromady 3 660 tisíc korun. Dalších 1 240 tisíc korun ve formě dotací nad 200 tisíc korun musí ještě posvětit zastupitelstvo. „Jak říká klasik - rodina je základ státu. Proto je naší povinností pomáhat projektům z této oblasti,“ dodala na závěr radní Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

19:27 Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

Statutární město Zlín stanovilo jednotné měsíční úplaty za pobyt dítěte v mateřských školách zřizova…