Přerov: Cyklisté se dostanou do Předmostí po nové stezce, projedou i tubusem pod tratí

05.03.2021 10:11

Nový cyklopodjezd pod železniční tratí mezi Přerovem a místní částí Předmostí je hotový. Železobetonový tubus o rozměrech zhruba 3 krát 3 metry si ale první cyklisté projedou až poté, co bude vystavěna z obou stran navazující cyklostezka, která spojí přerovskou Velkou Dlážku s předmostskou Hranickou ulicí.

Přerov: Cyklisté se dostanou do Předmostí po nové stezce, projedou i tubusem pod tratí
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele – ten by mohl zahájit práce letos v červnu a na zhotovení budou mít dělníci 165 dnů, takže do konce roku by už nová stezka mohla sloužit. V současné době je propojení mezi městem a místní částí pro cyklisty komplikované, o plynulosti ani bezpečnosti nemůže být řeč. Teď dostanou kolaři novou trasu – a nebudou už muset volit mezi cestou po frekventované silnici a po stezce, která je v jedné části společná pro chodce i cyklisty.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

„Nová trasa má být dlouhá 166 metrů a je řešena jako dvoupruhová o celkové šířce 3 metry, povrch je naplánován ze zámkové dlažby. Cyklostezka povede i přes nově zřízený tubus pod železniční tratí,“ informoval radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Jak dále upřesnil, vyústění z tubusu - v místě stoupání cyklostezky - bude vedeno kvůli vyrovnání výškových rozdílů v železobetonových polorámech. Následně, po překonání výškového rozdílu, povede po povrchu. „V rámci výstavby cyklostezky dojde i ke zřízení veřejného osvětlení, cyklistům novou trasu osvětlí LED svítidla. Součástí jsou i terénní úpravy, stezku bude lemovat dvanáct dřevin,“ doplnil Miroslav Piekutowski z přerovského magistrátu.

Podle předpokladu projektantů by cyklostezka měla stát 14 milionů 467 tisíc korun – záležet ale bude na finančních nabídkách společností, které se výběrového řízení zúčastní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…