Přerov: Frekventovaný železniční přejezd mezi městem a Dluhonicemi hlídá kamera

11.05.2019 17:00

Nový kamerový bod hlídá od tohoto týdne železniční přejezd mezi Přerovem a místní částí Dluhonice. Poté, co byla kvůli rozšíření uzavřena Polní ulice, se stala tato komunikace – kterou protínají koleje – vytíženou objížďkou.

Přerov: Frekventovaný železniční přejezd mezi městem a Dluhonicemi hlídá kamera
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Problém je v tom, že řidiči, zejména ti za volantem kamionů, nerespektují stanovené dopravní značení, najíždějí nebezpečně do prostoru kolejí a ohrožují svými manévry ostatní účastníky silničního provozu. Tím vznikají nebezpečné kolizní situace – a reálně tam hrozí zablokování přejezdu auty přímo na kolejích. ,,Na místo budou instalovány informativní dopravní značky, které na kamerový bod upozorní. Kromě preventivního charakteru  bude kamerový bod vypomáhat s určením viníka v případě dopravní nehody,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Kamera patří Městské policii Přerov – nejde ale o nový model. „Jedná se o mobilní kameru, která měla místo v Kozlovské ulici. Protože se přejezd ukázal jako problematické místo, rozhodli jsme se ho upřednostnit. Do Kozlovské ulice pořídíme v příštích dnech novou kameru,“ konstatoval ředitel Městské policie Přerov Omar Teriaki.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …