Přerov: Jak zlepšit klima? Téma, o kterém se bude 7. prosince mluvit v Městském domě

03.12.2022 16:34 | Tisková zpráva

Před rokem se Přerov připojil k Paktu starostů a primátorů pro udržitelnou energii a klima – k nejrozsáhlejší světové iniciativě v oblasti klimatu a energetiky měst a obcí, ke které se hlásí 61 zemí světa, v nichž bydlí přes 332 milionů lidí.

Přerov: Jak zlepšit klima? Téma, o kterém se bude 7. prosince mluvit v Městském domě
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Jedním ze závazků je vypracovat do dvou let Akční plán pro udržitelnou energii a klima. Město aktuálně dopracovává první verzi Akčního plánu a zve veřejnost na její projednání a k diskuzi. Uskuteční se ve?středu 7.? prosince od?16 hodin v?salonku restaurace Městského domu.

„Město Přerov vloni přijalo v rámci tohoto paktu závazek, který má vést do roku 2030 ke snížení emisí skleníkových plynů minimálně o 40 procent – i o tom bude na setkání s občany řeč,“ předeslal náměstek primátora Miloslav Dohnal. Připomněl také to, že v důsledku hromadění skleníkových plynů v atmosféře dochází ke klimatickým změnám a celosvětově došlo oproti předindustriálnímu období již k oteplení o 1,07 °C – a konkrétně v České republice vzrostla za posledních šedesát let průměrná teplota o 2 °C. „Během příštích dvaceti let velmi pravděpodobně stoupne o další stupeň. Zapojit se do řešení klimatické krize je proto úkol pro nás všechny,“ připomněla Alice Kutálková z přerovského magistrátu. Akční plán, který bude veřejně projednáván, mapuje a vyhodnocuje situaci přímo v Přerově, podrobně se zabývá životním prostředím města, strukturou obyvatel i průmyslovými podniky, které mají na životní prostředí vliv.  

Své připomínky k dokumentu, který je od pátku 2. prosince zveřejněn na webu města, mohou občané zasílat do 12. prosince na email: alice.kutalkova@prerov.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …