Přerov: Pěší trasu v Komenského ulici pokryje šedá zámková dlažba

01.04.2021 19:44

Tři sta třicet šest metrů chodníků v ulici Komenského projde ještě letos kompletní rekonstrukcí. V rámci této stavby budou vyměněny i lapače střešních splavenin u budov stojících v trase těchto chodníků – včetně napojení na dešťovou kanalizaci.

Přerov: Pěší trasu v Komenského ulici pokryje šedá zámková dlažba
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Rekonstrukce musí být hotova do konce letošního roku, trvat má tři měsíce – práce by ideálně mohly začít v létě. „Podloží bude zhutněno, zhotoveny mají být nové konstrukční vrstvy a desítky let staré klasické dlaždice budou vyměněny za zámkovou dlažbu,“ řekla náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Radní už schválili i stavební firmu, která nabídla nejnižší finanční nabídku - zvítězila společnost AF - PROSTAVBY, která se zavázala, že více než čtvrtkilometrovou zónu pro pěší opraví za 2 miliony 360 tisíc korun.  „Na projekt jsme žádali Státní fond dopravní infrastruktury a Olomoucký kraj o dotaci a můžeme obdržet až 85 procent způsobilých výdajů z fondu a až 50 procent z kraje,“ nastínil Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu.

Stavba začne u ulice Čapky Drahlovského, pokračuje přes Bartošovu, Palackého - a  končí  ulicí  Kratochvílova.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…