Přerov: Poničené silnice čeká oprava, díry v asfaltu budou zaceleny turbo metodou

26.04.2019 21:10

Nová technologie, kterou se začalo vloni po zimě s opravou výtluků přerovských silnic, se osvědčila – a letos se v ní proto bude pokračovat. Takzvanou turbo metodou, založenou v tlakovém nanesení asfaltové emulze na očištěný povrch, se začala dnes opravovat cesta mezi místní částí Dluhonice a obcí Rokytnice.

Přerov: Poničené silnice čeká oprava, díry v asfaltu budou zaceleny turbo metodou
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Oprava tam potrvá do 10. května a přijde nás na sto tisíc korun. Po této komunikaci jezdí autobusy a je už ve špatném technickém stavu, který je třeba řešit,“ řekl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Díry v silnicích budou touto tryskovou metodou letos ještě opraveny také na dalších asfaltových cestách, které jsou poničené. Za sto tisíc korun mají být zaceleny díry v Želatovské ulici, na účelových komunikacích u zahrádek na Laguně a také na silnicích v místních částech.

Dříve se v Přerově používala k opravě výmolů metoda za tepla obalovanou živičnou směsí – naproti tomu turbo metoda dělá vysprávky asfaltových cest za studena. Pro technologii je použita asfaltová emulze, v níž je minimálně 65 procent asfaltu - a další složkou je přírodní drcené kamenivo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…