Přerov: Tři po sobě jdoucí rondely čeká oprava. Doprava se kvůli tomu zpomalí

29.08.2017 10:48

Nutná oprava okružních křižovatek zkomplikuje na začátku podzimu průjezd Přerovem. Opravovat se budou tři po sobě jdoucí rondely – u Žerotínova náměstí, u někdejší Komuny a u Hané. Ředitelství silnic a dálnic investuje do nových povrchů i do vodorovného značení přerovských „kruháčů“ sedm milionů korun. Řidiči musejí počítat s delší objízdnou trasou – a omezení se dotkne i cestujících autobusové dopravy.

Přerov: Tři po sobě jdoucí rondely čeká oprava. Doprava se kvůli tomu zpomalí
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Na špatný stav kruhových objezdů upozornil na jaře mimo jiné i přerovský primátor Vladimír Puchalský a zástupci Ředitelství silnic a silnic jeho připomínku akceptovali. Rozhodli, že ještě letos se do oprav pustí. „Vzhledem k tomu, že se v příštím roce plánuje v Přerově několik významných dopravních staveb, které dočasně zkomplikují průjezd městem, je závěr letošního roku jediným možným časem těchto oprav. Kdyby se opravy okružních křižovatek nechaly na příští rok, v Přerově by kolabovala doprava,“ řekl primátor Vladimír Puchalský, který kvituje, že se s opravou neotálí.

Podle Pavla Študenta z Ředitelství silnic a dálnic čeká kruhové objezdy frézování živičné vrstvy v tloušťce dvanácti centimetrů a následně pokládka nového asfaltu. „Silnice od Gymnázia Jakuba Škody až k restauraci Haná prošla opravou už v roce 2009 - což je relativně krátká doba. Ovšem je třeba zdůraznit, že okružní křižovatky malých poloměrů jsou více namáhané, dochází tam k velkým smykovým silám způsobeným zvláště nákladními vozidly,“ vysvětlil Pavel Študent nutnost opravit jen rondely, nikoliv celý úsek silnice.

Rondely u Žerotínova náměstí a někdejší Komuny budou neprůjezdné

Harmonogram oprav jasně říká, že rondely u Žerotínova náměstí a u někdejší Komuny budou plně neprůjezdné – a to i pro autobusy – od 9. do 19. října. Objízdná trasa povede přes Čechovu ulici, Svisle, ulici Bří Hovůrkových a dále budou řidiči pokračovat přes rondel u Hané. Lidé využívající městskou hromadnou dopravu musejí počítat s tím, že obousměrně budou po tu dobu zrušeny zastávky v ulicích Bayerova a U tenisu – a dále pak v ulicích Čechova a Šířava. Náhradní zastávka bude u Galerie Přerov. „Kruhový objezd u restaurace Haná pak uzavře dopravní značka od 20. října do 5. listopadu. Tento rondel ale bude neprůjezdný po částech. Řidiči budou vedeni po objízdných trasách a pasažéři autobusů získají včas informace, kudy pojedou, které zastávky budou uzavřené – a kde bude nástupní místo,“ doplnil náměstek přerovského primátora Pavel Košutek.

Jenže ani to neukončuje výčet podzimních dopravních komplikací. V Přerově se bude v posledních letních dnech – 21. a 22. září - frézovat také silnice v Čechově ulici, a na začátku podzimu – 28. až 30. září - ji pak čeká nová pokládka asfaltu. V čase mezi těmito dvěma termíny bude umožněn pouze vjezd autobusům městské hromadné dopravy a zásobovacím vozidlům. Obousměrně bude v čase úplné uzavírky – tedy ve dnech 21., 22. a 28. až 30. září -zrušena zastávka u Galerie Přerov, kterou nahradí zastávka Šířava SOU. I v tomto případě budou pasažéři s předstihem informováni o všech změnách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…