Přerov: Voda z podjezdu už nebude odváděna kanalizací, ale poputuje do rybníku

06.06.2022 19:31 | Tisková zpráva

Spodní voda, která se objevuje v podjezdu mezi Přerovem a Předmostím, bude brzy přesměrována do nedalekého rybníka. Studie na řešení problému je hotová a radní už schválili i zpracování projektové dokumentace.

Přerov: Voda z podjezdu už nebude odváděna kanalizací, ale poputuje do rybníku
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

V současné době jsou podzemní vody, které se dostávají do podloží podjezdu silnice pod železniční tratí, čerpány do odvodňovacího příkopu podél trati a z něj pak odváděny městskou kanalizací.

„Český rybářský svaz, který má problémy s nedostatečným přítokem vody do rybníků u Předmostí v lokalitě Hejnice, předložil městu návrh na odvedení těchto vod výtlakem do rybníka, který byl vloni a letos revitalizován,“ uvedla náměstkyně primátora Hana Mazochová. Upřesnila, že byla vybrána nejvhodnější trasa podél železnice a stávajícího výtlaku z firmy Navos.

„Následně proběhla jednání, kterých se účastnili zástupci města, Českého rybářského svazu, firmy Navos, Ředitelství silnic a dálnic a Správy železnic, kteří se stavbou souhlasili,“ doplnil František Zlámal z oddělení koncepce a rozvoje města.

K předložení nabídky bylo vyzváno pět firem, předpokládaná hodnota projektové dokumentace je 617 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…