Přerov: Začala stavba nové okružní křižovatky. Hotová bude na začátku podzimu

14.04.2022 19:53 | Tisková zpráva

Dnes se začala stavět nová okružní křižovatka oválného tvaru, která propojí ulice Dluhonská-Polní-Tržní. Přijde na téměř 30 milionů korun a hotová bude do října letošního roku. Hlavním investorem je ŘSD, město Přerov financuje přilehlé chodníky a cyklostezku.

Přerov: Začala stavba nové okružní křižovatky. Hotová bude na začátku podzimu
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Nový rondel má místo zpřehlednit jak pro řidiče, kteří se při odbočování dostávají do nepřehledné situace, tak i pro cyklisty a chodce. 

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84651 lidí
Objízdná trasa vede přes estakádu a přes nový nadjezd, který vznikl v režii Správy železnic. Lidé, kteří mají v prostoru u Dluhonských mostů zahrádky, se ke svým pozemkům dostanou přes provizorně zbudovanou cestu. „Nová kružní křižovatka je součástí stavby vnitřního průtahu městem. Bude mít pět ramen, vnitřní prstenec má být široký dva a půl metru a samotný pruh pak šest metrů,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Připomněl i to, že součástí okružní křižovatky bude propojení smíšené cyklostezky s chodníkem vedoucí z ulice Tržní na Polní, která bezpečně převede chodce a cyklisty přes Dluhonskou ulici.

Další kruhový objezd – tentokrát plně v režii města – vznikne na křižovatce ulic Tovární, Gen. Štefánika a Durychova, v blízkosti pekárny Racek. V letošním roce má být dokončena také stavba průpichu, který bude součástí vnitřního průtahu městem. Práce mají probíhat zejména na křižovatce ulic Velké Novosady, Komenského a Kojetínská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Hradecká ulice bude opravena komplexněji, prodlouží se tím její životnost

19:27 Hradec Králové: Hradecká ulice bude opravena komplexněji, prodlouží se tím její životnost

Součástí rekonstrukce křižovatky Mileta je i oprava Hradecké ulice, na které se měla původně vyměnit…