Přerov se zbavil kovové úřední desky, vyměnil ji za tři dotykové digitální panely

06.01.2019 14:47

Úřední deska s papírovými dokumenty vyvěšenými za sklem je už v Přerově součástí historie. Od nového roku 2019 je nahrazena digitálními panely, které zájemcům přinášejí všechny informace, dříve dostupné na dvaceti čtyřech nevzhledných kovových nástěnkách, které stály před Přerovankou v Kainarově ulici. Tři nové dotykové obrazovky přišly město na 900 tisíc korun.

Přerov se zbavil kovové úřední desky, vyměnil ji za tři dotykové digitální panely
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Digitální deska má tři zobrazovací synchronizované dotykové panely, které jsou instalovány na budově magistrátu v Bratrské ulici 34, v průjezdu městské policie na náměstí TGM 1 a na budově městského informačního centra v Předmostí – na adrese Pod Skalkou 19,“ konstatoval přerovský primátor Petr Měřínský.

Ovládání desek je dotykové a velmi jednoduché. Přistupovat je navíc možné jak ke všem zveřejněným dokumentům, tak i k webovému portálu města. „Text lze podle potřeby zvětšit nebo zmenšit - a listovat v něm mohou zájemci buď pomocí šipek, nebo jednoduše tažením dvěma prsty směrem nahoru nebo dolů,“ podotkl Petr Karola z přerovského magistrátu.

Zobrazovací panely jsou v provozu 24 hodin denně, jsou vybaveny klimatizační jednotkou a pro případ výpadku elektrické energie i záložním zdrojem. Ovládací prvky jsou navíc umístěny ve spodní části panelu, takže je úřední deska bez problému přístupná i osobám na vozíčku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…