Příbram: Partnerství s městem Čechov je ukončeno

11.03.2022 12:59 | Tisková zpráva

Město Příbram má několik partnerských měst v různých částech Evropy. Jedním z měst, se kterým Příbram uzavřela partnerskou smlouvu bylo také město Čechov. Na základě aktuální mezinárodní situace došlo k vypovězení této smlouvy.

Příbram: Partnerství s městem Čechov je ukončeno
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Jednání zastupitelstva, na kterém se diskutovalo o vypovězení partnerské smlouvy ruskému městu Čechov, bylo přítomno 17 zastupitelů. Po dlouhé diskuzi pro ukončení partnerství hlasovalo 14 zastupitelů.

„K vypovězení partnerské smlouvy nás vedla aktuální mezinárodní situace. Z naší strany nejde o trest ani o pomstu, jde o vzkaz, že nechceme dále rozvíjet partnerské vztahy se zemí, která se ve jménu „osvobozování“ dopouští válečných hrůz. Jde o symbol nesouhlasu,“ uvedl po jednání zastupitelstva starosta Jan Konvalinka.

Smlouva o rozvoji přátelských vztahů s městem Čechov byla uzavřena 31. října 1994. Od té doby došlo k několika vzájemným návštěvám, kdy poslední proběhla roku 2014. V souvislosti s vypovězením smlouvy se začala diskutovat také možná otázka přejmenování Čechovské ulice.

„Na jednání zastupitelstva mimo jiné také padl návrh, zda by nebylo vhodné přistoupit k přejmenování Čechovské ulice. Já se změnou názvu ulice nesouhlasím, a to hlavně z toho důvodu, že bychom tamním lidem, kterých tam žije opravdu hodně, vyrobili ohromný problém se změnou dokumentů. Kdyby se jmenovala Putinova, bylo by to něco jiného. Takhle je to jen zbytečná pseudokauza a bouře ve sklenici vody. Máme dost vážnějších starostí k řešení,“ dodal starosta Konvalinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

13:08 Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

Venkovní sportoviště na kladenském Sletišti a v jeho těsném sousedství se naplno probudily k životu.…