Příbram: První část revitalizace je hotová, ve vnitrobloku je možné parkovat

01.12.2021 14:51 | Tisková zpráva

V létě letošního roku se vnitroblok v ulici Gen. Kholla stal staveništěm, zahájena byla rozsáhlá revitalizace jejíž první část je hotova. Nyní mohou občané opět využívat prostor k parkování.

Příbram: První část revitalizace je hotová, ve vnitrobloku je možné parkovat
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Ulice Gen. Kholla je první lokalitou, kde se přistoupilo k opravdu rozsáhlé revitalizaci. V rámci projektu, který je rozdělen do dvou etap budou rozšířena parkovací stání, kdy z původních 63 legálních míst jich po dokončení bude 197.

„Tato ulice je příkladem toho, že města nejsou koncipována na dnešní dopravu. V rámci projektové přípravy se našlo určité řešení, jak problém s parkováním zlepšit. Vedle legalizace některých míst, která motoristé využívali jako prostor pro parkování, se podařilo najít řešení k tvorbě míst nových. Opravdu velkým přínosem v této oblasti je také úprava komunikací, které byly ve špatném stavu. Nyní je lokalita volně přístupná k parkování a na jaře se bude pokračovat v revitalizaci druhou etapou,“ uvedl starosta Jan Konvalinka a dodal, že kromě budování parkovacích míst a úpravy komunikací dojde také k obměně veřejného osvětlení a instalovány budou polozapuštěné kontejnery na směsný i tříděný odpad.

Přestože je oblast zpřístupněna motoristům, stále je v režimu staveniště, proto je třeba dbát zvýšené opatrnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…