Příbram se vyhoupla z třetího na první místo

13.03.2019 10:13

Srovnávací výzkum Město pro byznys již jedenáctým rokem hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice.

Příbram se vyhoupla z třetího na první místo
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Po loňském třetím místě se Příbram v letošním roce vyhoupla na první příčku. Podle organizátorů akce se vloni bronzová Příbram může pochlubit především vysokým počtem studentů a učňů v odborném vzdělávání, vysokým podílem právnických osob a také nízkými cenami stavebních pozemků, které mohou další podnikatele jedině přilákat. V kategorii přístupu veřejné správy zaznamenala Příbram skvělé výsledky zejména v ekonomických údajích. Jedná se například o nejvyšší likviditu, velmi vysoký podíl výdajů věnovaných na veřejnou dopravu nebo velmi nízké náklady na dluhovou službu. V neposlední řadě má Příbram kvalitní webové stránky, na nichž podnikatelé naleznou v přehledné podobě vše podstatné, co v rámci komunikace s veřejnou správou potřebují.

„Hlavním předpokladem pro získání ocenění, je podle mého názoru infrastruktura a kvalitní pracovní síla. Pokud jde o odborné vzdělávání ve městě, snažíme se, aby i učební obory byly přizpůsobeny firmám, které u nás působí. Snažíme se také zcelit některé pozemky, které z části město vlastní, a budeme chtít rozšířit průmyslovou zónu a vybudovat tam komunikace pro lepší obslužnost. To je další z konkrétních kroků, který by měl ještě zlepšit podnikatelské prostředí,“ říká místostarosta Příbrami Martin Buršík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…