Přijeďte se k nám bavit, láká Brno na největším evropském veletrhu

09.03.2018 10:06

Zavedená a proslulá Grand Prix, ale i mimořádný a neopakovatelný festival Re:publika. Brno prezentuje na veletrhu ITB v Berlíně TOP události letošního roku. Největšího a zároveň jednoho z nejprestižnějších veletrhů cestovního ruchu v Evropě se Brno takto aktivně účastní poprvé v historii.

Přijeďte se k nám bavit, láká Brno na největším evropském veletrhu
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Pětidenní veletrh ITB (Internationale Turismus Börse) Berlin, který začal ve středu a potrvá do neděle, je prostorem pro setkání nabídky destinací s poptávkou tour operátorů. Vzniká tu tak jedinečné prostředí ke sdílení novinek a navázání nových kontaktů. První tři dny veletrhu jsou zasvěcené těmto tzv. B2B (business to business) setkáním, o víkendu se jeho brány otevřou i veřejnosti.

„Pro Brno je to šance využít nastupujícího trendu, kdy turisté – a přirozeně tedy i cestovní agentury – začínají vedle hlavních měst objevovat i další místa,“ vysvětluje vedoucí Kanceláře marketingu a zahraničních vztahů Magistrátu města Brna Barbora Podhrázská.

Brno se prezentuje – podobně jako několik dalších českých destinací – v rámci expozice agentury CzechTourism. Výsledkem jejich efektivní spolupráce je aktivní podíl Brna na tvorbě a realizaci doprovodného programu. Na zítřejší ráno například agentura naplánovala neformální snídani s místními novináři a zástupce Brna přizvala jako jediné z přidružených českých vystavovatelů. „Úkolem vystavovatele na takovémto veletrhu totiž zdaleka není jen rozdávat letáky. Aby k sobě přilákal pozornost, musí se aktivně zapojit do doprovodného programu, nabídnout něco nevšedního, zajímavého,“ doplňuje Podhrázská.

Ve spolupráci s CzechTourism vznikla speciální příloha k pondělnímu vydání deníku Die Welt. V jednom z nejčtenějších německých tisků se celá stránka věnovala pozvánce do České republiky, zvláště pak představení Brna a jeho předností. Během samotného festivalu proběhne Jazz Gala Evening, večer prodchnutý prvorepublikovou atmosférou. Spojení swingové hudby a moravského vína představuje nevšední pozvánku na festival Re:publika, kterým Brno na přelomu května a června oslaví letošní sté výročí vzniku samostatného Československa. 

Město se veletrhů cestovního ruchu účastní čím dál častěji. Pravidelně se prezentuje ve Vídni, Mnichově nebo Londýně, letos podruhé zavítalo se svou expozicí do Jižní Koreje a Japonska. Systematicky tak pracuje na tom, aby se o něm ve světě zvyšovalo povědomí jako o atraktivní turistické destinaci. 

ITB Berlin má za sebou již více než padesátiletou tradici fungování. Loni se na něm sešli vystavovatelé z téměř 200 zemí a navštívilo ho 180 tisíc návštěvníků, z toho 120 tisíc odborných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…