Pro seniory byl ve Znojmě otevřen Senior Point

19.02.2012 6:39

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek v pondělí dne 13. února 2012 navštívil Znojmo. Otevřel zde se starostou Znojma Vlastimilem Gabrhelem zrekonstruovanou jídelnu Gymnázia a SOŠ pedagogické a nové kontaktní místo Senior Point.

Pro seniory byl ve Znojmě otevřen Senior Point
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Do přestavby varny školní jídelny Gymnázia a SOŠ pedagogické kraj investoval 8,7 milionu korun. Oproti původnímu investičnímu záměru se podařilo ušetřit více než jeden milion korun, který škola může využít na další opravy.

Následně zavítal starosta spolu s hejtmanem na náměstí Armády, kde uvedli do chodu nový Senior Point. Historicky první Senior Point se před pěti měsíci otevíral v Brně.  Služeb této sítě informačních center od září minulého roku využila více než tisícovka seniorů.

Otevřením Senior Pointu ve Znojmě síť kontaktních center pokrývá již všechny okresy Jihomoravského kraje.

Starosta Gabrhel popřál přítomným seniorům, aby Senior Point všem plně sloužil a aby se toto místo stalo pro ně příjemným prostředím, kde se budou setkávat při různých příležitostech také s ostatními seniory.

Síť Senior Pointů si klade za cíl podpořit aktivní život seniorů v Jihomoravském kraji. K dispozici jsou zde vyškolení pracovníci, kteří seniorům poskytnou informace z oblasti sociální a bytové problematiky, bezpečnosti, prevence nebo možností volnočasových aktivit.

Mimo Znojmo se Senior Pointy nachází také v Brně, Blansku, Tišnově, Hodoníně, Vyškově a Břeclavi. Více informací: http://www.seniorpointy.cz/

Kontaktní místo Senior Point Znojmo

Náměstí Armády 1213/8, 669 02 Znojmo 2
Tel.: + 420 515 218 755
Email: znojmo@spolecne.info

Otevírací doba

Středa 13.00 - 16.00
Čtvrtek 9.00 - 12.00
Pátek  9.00 – 12.00

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…