Prostějov: Analýza možností a efektivity stipendijních programů

23.02.2020 18:38

Město bude pomáhat studentům s jejich vzděláváním a poskytovat dotace v oblasti podpory studentů, formou individuálně podaných žádostí.

Prostějov: Analýza možností a efektivity stipendijních programů
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Návrh na dotační podporu studentů vzešel z 11. zasedání Zastupitelstva města Prostějova, na kterém byl projednáván materiál předkládaný hnutím Na rovinu! a zpracovaný zastupitelem Martinem Hájkem. Týkal se návrhu na zpracování dotačních programů určených na stipendia pro studenty – občany statutárního města Prostějova.

„Návrh se týkal čtyř dotačních stipendijních programů, konkrétně pro financování krátkodobých studijních pobytů v zahraničí, pro financování studia pro studenty prezenčního studia s podmínkou pracovat nebo podnikat na území města Prostějova po stejnou dobu, jako bylo vypláceno stipendium, pro dotace určené na úhradu nákladů souvisejících s účastí na odborné konferenci a pro dotace pro studenty a absolventy vysokých škol, jejichž kvalifikační práce se týká Prostějova a je pro město a samosprávu přínosem,“ uvedl primátor města František Jura.

Zpracovaná analýza vychází z možností podpory vysokoškolských, případně středoškolských studentů, formou dotací a vychází také ze zkušeností jiných měst.

„Návrh byl konzultován s odpovědnými pracovníky Magistrátu města Teplice a bylo využito zkušeností s podporou studentů vybraných měst Olomouckého kraje,“ doplnil náměstek Jan Krchňavý. Pro účely podpory studentů lze využít stávajících platných Zásad poskytování dotace a návratné finanční výpomoci schválené Zastupitelstvem města Prostějova

„Dotace nebo návratná finanční výpomoc se poskytuje na účel určený poskytovatelem v programu, nebo na jiný účel určený žadatelem v žádosti (jinak též „individuální žádost“), a to zejména na činnosti v oblasti vědy, výchovy a vzdělávání, na humanitární, sociální, zdravotnické a ekologické účely, protidrogové aktivity, prevenci kriminality a na podporu rozvoje kultury, tělesné výchovy a sportu, na zvelebení obytných domů a budov na území města, na obnovu památkově chráněných objektů a na jiný veřejně prospěšný účel,“ uzavřel náměstek Krchňavý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…