Prostějov: Den otevřených dveří čističek odpadních vod

16.03.2018 10:48

Návštěvy čističek budou probíhat v pondělí 19. března 2018 v odpoledních hodinách. Letos se také poprvé otevře veřejnosti zatrubněný mlýnský náhon v Prostějově (zde v dopoledních hodinách).

Prostějov: Den otevřených dveří čističek odpadních vod
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„K prohlídce mlýnského náhonu bylo nutné se předem objednat. Prohlídka mlýnského náhonu se může uskutečnit jen za bezdeštného počasí. Jedné prohlídky v délce 750 metrů se může zúčastnit maximálně 7 účastníků. Celá prohlídka trvá přibližně 90 minut. Účastníci obdrží nutné vybavení pro pohyb ve vodě a v podzemních prostorách. Vzhledem k charakteru prohlídky se u přihlášených účastníků předpokládá dobrá fyzická kondice, schopnost pohybovat se plynule a bez psychických zábran v uzavřených a stísněných prostorách. Osobám mladším 18 let je vstup do podzemních prostor zakázán,“ informovala dnes v oficiální zprávě tiskové mluvčí společnosti MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a.s. Markéta Bártová.

Místo zahájení prohlídky:
Před domem Husovo nám. 2, GPS 49.4702067N, 17.1200761E

Místo ukončení prohlídky:
Za Sokolskou GPS 49.4673586N, 17.1295711E

* Zde si návštěvníci, za pomoci laborantek MOVO, mohou nechat provést rychlý mini rozbor vody ze své studny. Vodu nutno přinést s sebou. Voda musí být v čisté plastové láhvi od neslazené minerálky, požadovaný objem vody je minimálně 0,5 l. Na místě tak lze zjistit pouze orientační hodnoty dusičnanů, tvrdosti vody a amonných iontů.

Příchozí si mohou také objednat na pracovištích zkušební laboratoře č. 1446 akreditované ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 rozbor vody ze studny za zvýhodněnou cenu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…