Prostějov: Den otevřených dveří čističek odpadních vod

16.03.2018 10:48

Návštěvy čističek budou probíhat v pondělí 19. března 2018 v odpoledních hodinách. Letos se také poprvé otevře veřejnosti zatrubněný mlýnský náhon v Prostějově (zde v dopoledních hodinách).

Prostějov: Den otevřených dveří čističek odpadních vod
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„K prohlídce mlýnského náhonu bylo nutné se předem objednat. Prohlídka mlýnského náhonu se může uskutečnit jen za bezdeštného počasí. Jedné prohlídky v délce 750 metrů se může zúčastnit maximálně 7 účastníků. Celá prohlídka trvá přibližně 90 minut. Účastníci obdrží nutné vybavení pro pohyb ve vodě a v podzemních prostorách. Vzhledem k charakteru prohlídky se u přihlášených účastníků předpokládá dobrá fyzická kondice, schopnost pohybovat se plynule a bez psychických zábran v uzavřených a stísněných prostorách. Osobám mladším 18 let je vstup do podzemních prostor zakázán,“ informovala dnes v oficiální zprávě tiskové mluvčí společnosti MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a.s. Markéta Bártová.

Místo zahájení prohlídky:
Před domem Husovo nám. 2, GPS 49.4702067N, 17.1200761E

Místo ukončení prohlídky:
Za Sokolskou GPS 49.4673586N, 17.1295711E

* Zde si návštěvníci, za pomoci laborantek MOVO, mohou nechat provést rychlý mini rozbor vody ze své studny. Vodu nutno přinést s sebou. Voda musí být v čisté plastové láhvi od neslazené minerálky, požadovaný objem vody je minimálně 0,5 l. Na místě tak lze zjistit pouze orientační hodnoty dusičnanů, tvrdosti vody a amonných iontů.

Příchozí si mohou také objednat na pracovištích zkušební laboratoře č. 1446 akreditované ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 rozbor vody ze studny za zvýhodněnou cenu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…