Prostějov: Do rozpočtu města se vrací miliony

26.11.2019 7:35

Zastupitelům bude předloženo rozpočtové opatření, kterým se zvyšují příjmy města. Radní doporučují toto opatření schválit. Jde o 8,7 milionu korun.

Prostějov: Do rozpočtu města se vrací miliony
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Tato informace je vždy potěšující. Jedná se o vyhodnocení rozpočtu konkrétně spravovaných kapitol dle skutečného plnění,“ okomentoval úsporu odboru správy a údržby majetku města primátor František Jura.

O jakou konkrétní úsporu milionových částek se jedná, vysvětlil první náměstek primátora Jiří Pospíšil, který za činnost tohoto oddělení metodicky zodpovídá.

„Jedná se o příjmy za přefakturace vodného a stočného, kdy odbor provádí úhradu na základě faktur dodavatelů a následně jsou tyto částky přefakturovány společnosti DSP, s.r.o.. Dále jde o příjmy za pronájem nemovitého a movitého majetku. Zde byly uzavřeny nové smlouvy, což navýšilo plánované příjmy. Dále se jedná o příjmy za přefakturace nákladů za zpracování znaleckých posudků a geometrických plánů - při prodeji jsou tyto náklady přefakturovány kupujícím. Při sestavování rozpočtu se částka nedá přesně stanovit, proto je položka upravována během roku dle skutečného stavu. V neposlední řadě jde o příjmy z prodeje pozemků dle skutečného naplnění příjmů z uzavřených kupních smluv, příjmy ze zpětného odběru odpadů – což je odměna za třídění a platby za zpětný odběr elektrospotřebičů - opět dle skutečného plnění příjmů. Figurují zde také příjmy z prodeje krátkodobého a drobného dlouhodobého majetku – prodej palivového dříví,“ vyjmenoval 1. náměstek Jiří Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …