Prostějov: Dobrochov představil nové logo a vydal první číslo obecního zpravodaje

13.07.2020 19:53

Hanácký Dobrochov vydal první číslo obecního zpravodaje, který mapuje aktuální investice a aktivity v obci, a zároveň představil nové logo. To obec připravila hned ve dvou variantách, jedna z nich odkazuje na soutěž Entente Florale Europe, v jejímž finále bude Doborochov jediným zástupcem Česka.

Prostějov: Dobrochov představil nové logo a vydal první číslo obecního zpravodaje
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

První číslo Dobrochovského zpravodaje je historicky prvním tištěným zpravodajským počinem hanácké obce, v níž aktuálně žije 350 obyvatel. „Říkal jsem si, že by byla velká škoda nezachytit zajímavé akce i investice, které v obci probíhají. Vše samozřejmě máme na internetu a Facebooku, ale kdo ví, jak budou tahle média fungovat třeba za 50 let. Tištěný zpravodaj ale můžeme v obecních a rodinných archivech zachovat i pro další generace,“ vysvětlil jeden z důvodů jeho vzniku starosta Miloslav Kříž.

Zpravodaj přináší například reportáž ze sázení větrolamu podpořeného Nadací ČEZ, první akrobatické pokusy dětí na novém workoutovém hřišti, studii chystaného obecního parčíku nebo zprávy o výstavbě obecní turistické ubytovny a vzniku solární nabíječky mobilů a elektrokol před místní hospodou. Další obsah tvoří velký rozhovor s předsedou spolku Aspire Vlastimilem Nakládalem, křížovka s tajenkou na míru a fotoreportáž z dětského dne k ukončení školního roku.

Část obsahu, například titulní strana nebo velkoformátová fotka uprostřed časopisu z nového Biocentra Dobrochov, je věnována aktivitám obce souvisejícím se soutěží Entente Florale Europe. „První číslo zpravodaje mělo původně vyjít u příležitosti příjezdu porotců do obce, jenže vzhledem ke koronaviru se vše o rok posunulo. Zpravodaj ale rozhodně nepřesouváme, neděláme ho pro porotu, ale hlavně pro naše občany,“ dodal Miloslav Kříž.

Jedna ze stran zpravodaje přináší také informace z okolí i z celého Olomouckého kraje. Na příslušnost ke kraji přitom odkazuje i nové obecní logo. „Barvy okvětních lístků kytice, která nahrazuje první písmeno O, jsou totožné s barvami v logu kraje. Dobrochov sice leží až téměř na hranicích s Jihomoravským krajem, ale cítíme se hrdými obyvateli Olomouckého kraje,“ upřesnil starosta Miloslav Kříž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…