Prostějov: Glyfosáty se používat nebudou

04.05.2020 7:35

Zastupitelstvo města Prostějova se zabývalo také hojně diskutovanou problematikou používání glyfosátů k likvidaci plevele. Chemický postřik používán nebude.

Prostějov: Glyfosáty se používat nebudou
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

"Zastupitelstvo vzalo na vědomí informaci Rady města Prostějova o pozastavení používání glyfosátu s tím, že do doby prověření všech alternativních způsobů likvidace plevele se nebudou chemické postřiky používat," potvrdil primátor František Jura a dodal, že o řešení budou zastupitelé informováni v nejbližším možném termínu.

"Alternativní metody likvidace plevele již určitou dobu prověřujeme, proběhlo několik jednání s FCC, další budou pokračovat. Už zítra se s kolegou Pospíšilem potkáme s odborníky z oddělení rostlinolékařské inspekce z Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského. K tomu, abychom se mohli odpovědně rozhodnout a zavést alternativní metody potřebujeme i písemná stanoviska odborníků," uvedla náměstkyně Milada Sokolová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …