Prostějov: O místním nádraží stále jednáme

03.02.2020 16:29

Na konci roku 2018 vyvolala rozruch informace, že Správa železniční a dopravní cesty má v plánu bourat výpravní budovu místního nádraží v Prostějově.

Prostějov: O místním nádraží stále jednáme
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Je naprosto pochopitelné, že zpráva tak, jak byla tehdy interpretována, vyvolala odpovídající reakce a emoce. Vše je třeba řešit koncepčně a s chladnou hlavou. Do dnešního dosud žádné rozhodnutí o osudu místního nádraží nepadlo. Jen se bohužel (někdy i záměrně) šíří lži, fámy a poplašné zprávy, což na klidu nikomu nepřidá a považuji to za zcela zbytečné.

Se zástupci Správy železnic (SŽ - dříve SŽDC) jsme se setkali s tím, že v rámci přípravy rozvoje infrastruktury a rekonstrukce, což se týká mimo jiné hlavního i místního nádraží v Prostějově, připraví možné varianty řešení. To si pochopitelně vyžádá z jejich strany odpovídající čas. Čekáme tedy na návrhy, odhadem by to mohlo být asi v druhé polovině roku 2020. Jednali jsme již také s několika zájemci o budoucím využití objektu, ale jak jsem uvedl, čekáme na upřesňující informace Správy železnic.

Názory občanů, kteří se jednoznačně vyjádřili na podporu záchrany budovy, vnímáme a bereme je vážně stejně tak, jako například při nedávném řešení lokality kolem Kulturního a společenského centra.

Můj osobní názor je ten, že v případě bude-li přijatelná kupní cena a bude jisté dlouhodobé využití objektu, který se musí zrekonstruovat, tak jsem pro zachování budovy. Hlavní a rozhodující bude rozhodnutí zastupitelstva města, samozřejmě až to bude aktuální. Teď musíme být trpěliví a připraveni jednat o všech alternativách, které dostaneme na stůl.

Jiří Rozehnal
náměstek primátora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…